Korábban honlapunk is beszámolt arról, hogy Mykhaylo Mudryk személyében ukrán középpályás érkezhet a Ferencvároshoz. A 18 éves támadó középpályás első körben kölcsönben kerülhet a magyar bajnokhoz – hasonlóképpen klubtársához, Ivan Petrjakhoz, akivel kapcsolatban eldőlt, hogy a következő szezontól a fehérváriaknál folytatja a pályafutását.

A 24tv.ua keddi cikkét “Rebrov talált egy másik ukránt Petrjak helyett” címmel látta el, amelyben a portál újságírója, Igor Burbasz  arról számolt be, hogy az idei szezont a cseh élvonalbeli Jablonecben töltő, 9-szeres ukrán válogatott balhátvédet, Eduárd Sobolt kölcsönvenné a Fradi.

A játékos megszerzését nehezítheti, hogy a Jablonecnek végleges opciója is van Sobol megvásárlására, és ha ezt érvényesíti a cseh klub, akkor jócskán megnehezítheti a zöld-fehérek dolgát.

Burbasz hozzáteszi, a 24 éves játékos Rebrov kifejezett kérésére érkezhet, valamint többször közel volt a Ferencvároshoz való igazolásához.

Sobol pályafutását a Metalurh Zaporizzsjában kezdte, majd 2013-ban Sahtar Doneckhez került, ahonnan többnyire ukrán csapatoknak adták kölcsön folyamatosan. 2017-ben a cseh Slavia Prahához került, ahol megnyerte a cseh kupát, és tavaly pedig a Jablonec vette kölcsön.