Ahogy arról beszámoltunk, 2-2-es döntetlennel ért véget a Ferencváros és a Vidi vasárnapi rangadója az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A zöldek 2-0-ra is vezettek, de az EL-főtáblás fehérvári gárda egy pontot így is elvitt a Groupama Arénából.

A két vezetőedző így értékelte a történteket az M4 Sportnak.

Szerhij Rebrov (FTC):Érdekes meccs volt. elégedett vagyok a csapat teljesítményével, az egy pont pedig segítségünkre lehet még a folytatásban. Most nem sikerült újabb gólt szereznünk és nyernünk, de erre sor kerülhet majd a következő meccsünkön. A Vidi méltó ellenfelünk volt.

Az ulloi129.hu a sajtótájékoztatón hallott Rebrov-nyilatkozatot idézte.

Senki nem kérte, hogy 2-0 után visszaálljunk, a MOL Vidi kényszerítette ránk a játékát. Nagyon jó az ellenfelünk, elégedett vagyok az eredménnyel. Mindenkit csak dicséret illet, azokat is, akik csak beugrottak. Pariban voltunk egy nagyon jó csapattal. Vannak krónikus problémákkal küzdő játékosok, lehet, hogy műtét is vár egyikükre-másikukra, Botka is ezért nem tudta vállalni a játékot.

Az intenzív edzéseket nem bírták a játékosok, ezért ezekből visszavettünk az elmúlt napokban, de ezek kellenek az eredményekhez.

Érzem a felelősséget, sokan megállítanak az utcán. A taktikai dolgokat gyakoroljuk a következő két hétben, pénteken lesz egy barátságos meccsünk, azon is erre fókuszálunk.

Marko Nikolic (MOL Vidi FC):Először is gratulálok a játékosoknak, nem is tudom igazán, honnan veszik még az energiát. Nagyon szűk jelenleg a keretünk ahhoz, ami mögöttünk áll és ahhoz is, ami még ránk vár. Nem is számíthattunk Stopirára, Hadzicra és Marko Scepovicra kezdőként. Biztos, hogy szükségünk lesz még új játékosokra ahhoz a 22 meccshez, ami előttünk áll a következő hónapokban. Gratulálok a Fradinak is! Szerintem összességében irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. Voltak hibák is, az első gólnál lekontráztak minket, a másodiknál meg vagy 30-ról kaptuk a gólt. De utána sorozatosan támadtunk, helyzeteink, góljaink is voltak, a szurkolók jól szórakozhattak. Tudva, milyen fizikális állapotban vannak a játékosaink, nagyon büszke vagyok arra, ahogyan ma teljesítettek. Megérdemeltük a második gólt és az egyenlítést. Huszti Szabolcsnak külön gratuláció jár, nem csak a gólja miatt, hanem azért mert 40 fok fölötti lázat követően játszott végül, nem is igazán terveztünk emiatt vele, de Marko sérülése miatt mégis pályára kellett lépnie. Ráadásul már harmadik gólját szerezte az idényben, ezzel talán ő is a házi gólkirályunk.

A szerb tréner a meccs utáni sajtótájékoztatóján így nyilatkozott:

Gratulálok a Fradinak és a saját játékosaimnak is. Igazi harcosok, mindent megtettek a három pontért. Ha azt kérdezitek, hogy elégedettek vagyok-e, akkor azt mondom, hogy nem. De persze 0-2-ről jó eredmény ez. A Fradi szerencsés volt, mi kontrolláltuk a meccset, és nagyot harcoltunk, nyerni akartunk. Könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Huszonkét meccsünk lesz a következő három hónapban. Gratulálok a játékvezetőknek, egy nagyon nehéz meccsen nem követtek el nagy hibákat. Ma nem lehet panasz rájuk.

Huszti megmutatta, hogy valódi sportember, negyven fokos láza volt. Ha ő, Dzsudzsák, Gera vagy Juhász nem kapja meg a tiszteletet, akkor a magyar foci megöli magát.

A modern fociban agresszívnak kell lenni, azok voltak a srácok ma is. Ilyen a mai foci, az első félidőben nem is voltunk elég agresszívek. De a bírók engedték, ezért vagyok elégedett. Remélem ma igazolunk egy játékost, úgyis tudja mindenki, hogy kit. Dzsudzsák Balázst nagyon sokra tartom, örülnék, ha leigazolnánk – de nem róla beszéltem.