Mint ismert, a Ferencváros a svéd bajnok Djurgarden ellen Tokmac két góljával nyert a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában, és továbbjutott a következő körbe, ahol a skót Celtickel találkozik majd.

A két szakvezető a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón értékelte a látottakat.

Szergej Rebrov: – Mindig nehezek az ilyen párharcok, amikor nem játszottunk korábban az ellenfelünkkel. Azt tudtuk, hogy a svéd bajnokcsapatról van szó, amely kemény ellenfél.

A sorsolás után azt nyilatkozták, hogy örülnek nekünk, ez plusz motiváció adott a csapatunknak.

Három középső védővel játszottak, ami megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben többet kellett támadniuk, ezt ki is tudtunk használni, erre készültünk a mérkőzés előtt. Büszke vagyok a játékosaimra és nagyon örülök, hogy ekkora örömet tudtunk okozni a szurkolóinknak, de ez csak az első lépés. Holnaptól készülnünk kell a következő feladatra. Az új játékosoknak alkalmazkodniuk kell a struktúránkhoz, ehhez idő kell. Mindenkivel elégedett vagyok, nagyon jól sikerült felkészülnünk. Olyan helyzetben vagyunk, hogy egy meccs dönt, rajtunk nem lesz nyomás. A Celtic ellen azt fogom javasolni a játékosaimnak, hogy úgy fogják majd fel a mérkőzést, mint a Dinamo Zagreb elleni idegenbeli találkozót az előző szezonban.

Kim Bergstrand:Nem lepődtünk meg, hiszen tudtuk, hogy a Ferencváros jó csapat. Sokat volt a Fradinál a labda, jól játszott az ellenfelünk. Gratulálok nekik. Problémáink voltak a Fradi gyors játékosaival, nem igazán tudtunk velük mit kezdeni, ez döntőnek bizonyult.

BL: Magabiztos győzelemmel jutott tovább a Fradi – jöhet a Celtic