Dr. Dobos Barna (ZTE): –  Nagyon nehéz ilyenkor megszólalni, hiszen sokáig úgy nézett ki, hogy három pontot fogunk szerezni, de minimum egyet, aztán végül ez sem jött össze. Javítanunk kell a támadójátékunkon, hiszen 1-0-nál meg kellett volna szereznünk a második gólt, ami szükséges lett volna a mérkőzés megnyeréséhez, valamint a védelmen is, hiszen nem szabad néhány percen belül két gólt kapnunk, ezen kívül szerencsénk sem volt.

Visszanézném azt a szituációt, ahol Boli beleszállt Demjénbe, láttam a kapusunk kezét is, szerintem piros lapot ért az a szituáció.

Szergej Rebrov (FTC):Már a meccs előtt is mondtam, hogy nem lesz egy könnyű találkozó, nem számít, ki az igazi esélyes egy ilyen mérkőzésen, pláne egy Európa Liga-megmérettetés után. A legfontosabb a három pont megszerzése volt. A szünetben változtattunk néhány játékos pozícióján, de sokkal inkább a játékosok változtattak, méghozzá mentálisan. Sokkal agresszívabbak voltunk, több helyzetet dolgoztunk ki, és bár kihagytuk a 11-est, szerintem megérdemelten győztünk a végén. Sokat dobhat ez a siker a játékosokon, akik mindent megtettek a győzelemért. A meccs 90 percig tart és úgy érzem, a játékosok mindent megtettek a pályán, hogy megszerezzék a három pontot. (M4 Sport)

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így értékelt az ukrán tréner:

– Nagyon nehéz meccs volt ez számunkra a csütörtöki EL-mérkőzés után, így nagyon örülök a három pontnak, de gratulálok az ellenfélnek is, hiszen úgy gondolom, többet érdemeltek volna a nulla pontnál. Az első félidőben tartottuk a labdát, passzolgattunk, a második félidőben viszont látható volt az akarás a csapaton, ennek köszönhetően sok helyzetet tudtunk kialakítani.

– A játékosok sokkal fáradtabbak voltak, de ez nem csoda, az első Európa Liga-csoportmeccset követően. Sokan nem játszottak még mérkőzést ilyen szinten, sokkal több védekezést kellett végrehajtanunk csütörtökön, sokan nem is gondolják, mennyire fárasztó ez. Nagyon fontos volt a mai győzelemben a rotáció, a cserepadról friss játékosok álltak be, akik új lendületet és győzelmet hoztak. Tervben volt, hogy Tokmac beáll, hiszen nagyon fontos játékos a számunkra. Nagyon sokszor ő jelenti a különbséget, ez ma is így volt. Elképesztő gyorsan tud megfordulni a labdával, a keretben senki sem tudja ilyen intenzitással végezni ezt a mozdulatot.

A siker kulcsai a cserék voltak, Tokmac és Leo is betalált, de ne gondoljuk, hogy csak ők nyerték meg a meccset, mindenki nagyon keményen dolgozott!

(fradi.hu)

OTP Bank Liga, 2. forduló, elhalasztott mérkőzés:

ZTE – Ferencváros 1-2 (Ikoba 44., ill. Leandro 87., Tokmac 92.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Beszámoló és videók itt!

ZTE: Demjén – Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. – Mitrovic, Golodiuk (Hudák, 17.) – Radó (Barczi, 81.), Bedi, Stieber Z. – Ikoba (Grumic, 70.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin (Leandro, 81.), Csonka – Zubkov (Tokmac, 61.), Boli, Varga R. – Szignyevics (Priskin, 76.)