A Ferencvárossal háromszoros bajnok és BL-, illetve EL-csoportkörös Szergej Rebrov 2021 júniusában szerződött az Al Ainhoz, amellyel nemrég meg is nyerte első ottani trófeáját, a Ligakupában végzett az élen csapatával. Matematikailag még a bajnokságban ugyan még megelőzhetik, de 22 meccs után 10 pontos előnnyel vezetik a tabellát, összesen egy vereséget elszenvedve.

Rebrov szerződése azonban hamarosan lejár az araboknál és úgy tűnik, nem marad jelenlegi klubjánál a Dinamo Kijev legendája.

Természetesen szeretnék visszatérni Ukrajnába. Csak azt kell még kitalálni, hogy hová. Mindannyian várjuk és reméljük, hogy a háború véget ér, hogy folytatódik az ukrán bajnokság. De jelenleg erre kevés esélyt látok. Júniusban lejár a szerződésem az Al Ainnál, úgyhogy elgondolkodunk azon, hogy hol dolgozzak és mit csináljak. Az, hogy vissza akarok térni Ukrajnába, egyértelmű – mondta Rebrov.

A szakember korábban felmerült az ukrán válogatott szövetségi kapitányaként is, de miután az akkor még ideiglenesen megbízott Olekszandr Petrakov tavaly ősszel teljesítette a szövetség által meghatározott célt, azaz eljutott a vb-pótselejtezőig a nemzeti csapattal, 2022 végéig meghosszabbították a szerződését. A skót-ukrán meccset az ukrajnai háborús helyzet miatt júniusra halasztották, s ennek a párharcnak a győztese majd Walesszel játszik a vb-szereplésért.

A Fradi volt edzője is leülhet az üresen álló NB I-es kispadra – nem ő az egyetlen komoly jelölt