A bajnoki címvédő Ferencváros két ausztriai edzőtábor után készül az MTK Budapest elleni, pénteki bajnoki rajtra. A kint elért eredményekről, az új igazolásokról és a felkészülésről is nyilatkozott a fradi.hu-nak Szergej Rebrov.

Ausztriában minden a tervek szerint történt: sok meccset játszottunk, ezeken pedig jó iramban mentek a srácok. A felkészülési mérkőzések jók voltak arra, hogy legyen egy újfajta megközelítésünk a frissen érkező játékosokról, de komolyabb következtetéseket majd csak a szezonrajt után mondhatunk – mondta Rebrov. – Reméljük elég volt a pihenésre szánt idő. Sok meccsünk volt a tavalyi idényben, ráadásul ezek egy része a koronavírus miatt a nyári időszakra tolódott. Visszajöttünk a kényszerszünetről és ugyanúgy folytattuk a kemény munkát, mint előtte. Ahogy vége lett a szezonnak, mindenki kapott egy kis pihenőt. Úgy gondolom ennek elégnek kellett lennie. De, ahogy az elején is hangsúlyoztam: eddig minden a tervek szerint történt.

Az FTC nem titkolt célja, hogy zsinórban harmadszor is ott legyen a tabella élén. Az ukrán szakember szerint azonban ez közel sem lesz egyszerű.

Ahogy azt mindig is hangsúlyoztam, minden összecsapásra ugyanazzal a mentalitással készülünk, nem számít, hogy ki az ellenfél, hiszen számunkra csak a győzelem elfogadható – folytatta Rebrov. – Egy új szezon mindig nehezebb, mint az azt megelőző. A mi esetünkben ez különösen igaz, hiszen a tavalyi idényben sikerült a címvédés. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk ismételni sokkal jobban kell majd koncentrálnunk, nagyobb odafigyelésre, keményebb munkára lesz szükség – tette hozzá.

A Fradi Gera góljával győzte le az Újpestet