Csütörtökön kora délután a Ferencváros megtartotta a (tavaszi) szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen Szerhij Rebrov vezetőedző, és Miha Blazic vett részt. Az alábbiakban nem a teljes sajtótájékoztató teljes tartalma olvasható, az eseményen elhangzottak közül a lényeges részeket emeltük ki.

Az ukrán trénert első körben a hat új igazolásról kérdezték.

Nem szeretném őket képviselni, de úgy gondolom, ez nagyon fontos lépés volt számunkra, hogy a csapat átesett egy kisebb vérfrissítésen. Azok a játékosok, akik esetleg elveszítették a motivációjukat, azoktól megváltunk. Hat játékost igazoltunk és nehéz is volt velük a tárgyalni, de úgy gondolom, hogy mindenképpen javítani fognak a csapat játékán. Minden egyes posztra – a védelembe, a középpályára és a támadó posztra – sikerült új játékosokat szerződtetni.

Nem tudok minden egyes játékosról pozitívumokat és negatívumokat kiemelni a képességeik terén. Meg fogják látni a pályán, hogy miben erősek, ha nem is a következő meccsen, akkor az azutáni mérkőzésen. A fociban nem lehet olyat, hogy bizonyos tulajdonságokkal felruházok egy-egy sztárjátékost.

A pályán fogják meglátni, mit tudnak valójában, de ehhez kell egy kis idő, hogy beilleszkedjenek.

Rebrov újságírói kérdésre választ adott arra is, tart-e attól, hogy az új játékosok beépítése miatt rámehet a csapat tavasza, és elolvadhat az öt pontos előnyük a bajnokságban.

Természetesen minden játékosnak kell egy kis idő, hogy rendesen beilleszkedjen, hiszen különböző időszakban érkeztek. Vannak olyanok, akit még nem igazoltunk le. A folyamatos fejlődést szeretnénk látni, és ez a legfontosabb.

Attól, hogy 3-4-5 vagy akár 6 játékost leigazolunk nem lesz más a játékunk. Az új játékosoknak kell alkalmazkodni a jelenlegiekhez, és napról napra, hétről hétre kell alkalmazkodniuk, mindent bele kell adniuk, és ezáltal lehetnek majd a csapat teljes értékű tagjai.

A folytatásban Miha Blazic mondta el a véleményét a téli felkészülésről, és kitért a csapaton belüli helyzetére.

Jól sikerült a téli felkészülés, viszont kevesebb időnk volt most, mint a múlt évben. Mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, amit az edzőnk kér tőlünk, és próbálunk továbbfejlődni. Talán a téli szünet után rögtön nem fogunk tudni száz százalékot nyújtani, de minden erőnkkel azon fogunk dolgozni, hogy ez javuljon. Ami a saját pozíciómat illeti, a mentalitásom ugyanaz maradt, és továbbra is keményen szeretnék dolgozni. Próbálok fejlődni és mindent megtenni annak érdekében, amit az edző kér tőlem.

Végül Rebrov kitért a játékosok állapotára, valamint az új igazolások közül a norvég Tokmac Chol Nguenre is.

Mindig nehéz a tél után elkezdeni a szezon elejét. Elég jó fizikai állapotban vannak a játékosok.

Természetesen ez a három hét nem feltétlenül volt elég, ezért a következő két hétben erőnlétileg is fogunk készülni. Az edzőtáborban az időjárás nem volt tökéletes, de úgy érzem és remélem, hogy minden játékosom készen áll arra, hogy kilencven percet végigjátsszon.

Még nem áll készen a Honvéd elleni mérkőzésre. A saját csapatával edzett az elmúlt időszakban, és a napokban felmértük, milyen fizikai állapotban vannak. A továbbiakra holnap tudunk válaszolni, és majd a későbbiekben beépíteni a csapatba – tette hozzá.

Hivatalos: Az ETO-ban folytatja a Fradi mellőzött támadója