Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros 3-2-es győzelmet aratott Kaposváron, így 42 év után nyert ismét a somogyi városban tétmeccsen. A két vezetőedző így látta a találkozót:

Disztl László (Kaposvár):A Ferencváros ellen otthon játszani óriási dolog, a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt. Abban reménykedtünk, hogy mindemellett lelkes, agresszív és kemény játékkal sikerül majd eredményesnek is lennünk. Az első félidőben próbáltunk hol visszább állni, hol feljebb tolni a védekezést. Lőttünk egy nagyszerű gólt, aztán sajnos jött a gólra gól, de ennél is bosszantóbb volt a második kapott találat, mert egy olyan szabadrúgásból születetett, amely nem is volt túl veszélyes.

A szünet után így feljebb kellett mennünk, az egész második félidőben nyomás alatt tartottuk a Fradit, az ő térfelükön játszottunk, sikerült gólt is lőnünk 2-2-nél. Nekünk minden egyes gólért nagyon meg kellett küzdenünk, a Ferencvárosnak viszont olyan kvalitású játékosai vannak, akik egy-egy villanással sajnos eldöntötték a mérkőzést.

Sokat dolgoztunk, de nem tudtunk pontot szerezni végül, hiszen csak két gólt szereztünk. De ez egy olyan meccs volt, ahol pontot szerezhettünk volna.

Szergej Rebrov (FTC):Mindig nehéz két nap után, ráadásul egy ilyen nehéz találkozót követően pályára lépni. Az ellenfél jól értékesítette a helyzeteit, de megérdemelten nyertünk. Főleg a második félidőben volt kevesebbet nálunk a labda, mint ahogy szerettük volna, de a játékosok kitettek magukért. (…) Az első félidőben nyílt több lehetőségünk kontratámadásokat vezetni. Ez azért volt lehetséges, mert sok terület volt előttünk. De nagyon jól teljesített az ellenfél kapusa, elég, ha Zubkov helyzeteire gondolunk. Sokkal több hosszú labdája volt az ellenfélnek, mint más csapatoknak szokott, de ez nem azt jelenti, hogy többet támadott. A Kaposvár többször is hátrányban volt, ez is okozhatta azt, hogy sokszor jönnie kellett előre. Tudtuk, hogy ilyen típusú játékot fog játszani a Kaposvár, hiszen van is ehhez a játékhoz megfelelő játékosa. Ettől függetlenül, amikor egy ilyen csapat védekezik, akkor 10 emberrel teszi azt, és nehéz feltörni a védelmét. Az Európa Ligában nem nyílik ennyi terület előttünk. Örülök, hogy az első félidőben jól használtuk ki a helyzeteinket (fradi.hu)

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Kaposvár – Ferencváros 2-3 (Ádám M. 11., Csiki 64., ill. Isael 13., 32., Boli 75.)

Összeállítások és a meccs minden fontos mozzanata itt! 

Az OTP Bank Liga állása: