Korábban már beszámoltunk arról, hogy az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, Andrij Sevcsenko meghívót küldött a Ferencváros játékosának, Ivan Petrjaknak, aki eddig négyszer öltötte magára a címeres mezt. A 24 éves játékos legközelebb október 10-én az Olaszország elleni felkészülési meccsen, valamint hat nappal később a Csehország elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen léphet pályára.

A Fradi vezetőedzője elárulta, korábbi csapattársa, Andrij Shevcsenko szövetségi kapitány kikérte a véleményét a légiósáról.

Természetesen beszéltünk róla, és ajánlottam neki, hogy hívja meg. Úgy látom, Ivannak nagyon jót tesz, hogy rendszeresen játszik, és egyre több önbizalma is lesz, mert a társai felnéznek rá. Nekem a statisztika a legfontosabb, és sok területen ő a liga legjobb játékosa. Éppen ezért megérdemli a válogatott meghívót, egyértelmű, hogy ott a helye – nyilatkozta Szerhij Rebrov a sajtócsütörtökön a 44 éves szakember.

Petrjak korábban elárulta, meglepte őt a válogatott behívó.

Mindig kiemelt figyelmet fordítok rá, hogy ki szerepel a válogatottunkban, ez most is így volt. Amikor a névsort böngésztem, megláttam a saját nevemet, és nem tagadom, ez váratlanul ért. Nem mondom, hogy nem reménykedtem benne, de nem számítottam rá. Úgy érzem, jó formában voltam az elmúlt hetekben a Fradiban, a csapatnak és nekem is jól ment, örülök neki, hogy erre a kapitány is felfigyelt. Nagy a harc a válogatottba kerülésért, emiatt különösen is boldog vagyok, hogy én is a keret tagja vagyok – mondta a meghívójával kapcsolatban a légiós a fradi.hu-nak.