Az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, Andrij Sevcsenko meghívót küldött a Ferencváros játékosának, Ivan Petrjaknak. A 24 éves játékos eddig négyszer öltötte magára a címeres mezt, legutóbb március 27-én a Japán elleni barátságos mérkőzésen játszott utoljára a válogatottban.

Petrjak legközelebb a október 10-én az Olaszország elleni felkészülési meccsen, valamint hat nappal később a Csehország elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen léphet pályára.

Mindig kiemelt figyelmet fordítok rá, hogy ki szerepel a válogatottunkban, ez most is így volt. Amikor a névsort böngésztem, megláttam a saját nevemet, és nem tagadom, ez váratlanul ért. Nem mondom, hogy nem reménykedtem benne, de nem számítottam rá. Úgy érzem, jó formában voltam az elmúlt hetekben a Fradiban, a csapatnak és nekem is jól ment, örülök neki, hogy erre a kapitány is felfigyelt. Nagy a harc a válogatottba kerülésért, emiatt különösen is boldog vagyok, hogy én is a keret tagja vagyok – mondta a meghívójával kapcsolatban Petrjak fradi.hu-nak.