Ahogy arról beszámoltunk, a Ferencváros 6-1-re kiütötte Debrecenben a DVSC-t az OTP Bank Liga 12. fordulójának zárómeccsén. A két szakvezető így értékelte sajtótájékoztatóján a látottakat.

Herczeg András (DVSC):A labda birtokában nem mertünk igazán játszani, a Ferencváros ezt jól használta ki és vezetést szerzett. Ezt követően viszont feljavult a játékunk, ez egy jó időszakunk volt, de Gróf Dávid többször is bravúrosan védett. Sajnos a Ferencváros egy kontrából újabb gólt szerzett. De az első félidőben rendben volt a játékunk. Szécsi agyrázkódásával egy újabb meghatározó ember esett ki, ennek ellenére még sikerült a szépítés, de aztán jött Nagy Sanyi sérülése is, majd a harmadik gól.

Ezután szétestünk, ami nem jellemző ránk, ami amellett is a fegyelmezetlenségből adódott, hogy kockáztattunk a harmadik cserével. Ez a súlyos vereség nem volt méltó hozzánk, a vége kivégzés lett. 

Szerhij Rebrov (FTC):Nyilván nekem is tetszik az eredmény, de 2-1 után azért nem volt könnyű dolgunk. A kapusuk sajnálatos sérülése után lett több helyzetünk. Örülök, hogy a játékosok alig két nappal a rendkívül nehéz Európa Liga-találkozót követően komolyan vették a feladatot, és hogy ekkora örömöt tudtunk okozni a szurkolóknak. Az EL-tapasztalat a bajnokikhoz is megfelelő önbizalmat ad a játékosoknak, ezt ma is megmutattuk. Az első 15 percünk nagyon jó volt, de utána jött egy nehezebb időszak, teret engedtünk az ellenfélnek. Remélem, ez a hat gól önbizalmat ad a folytatásra is.

Mindig azt mondom, hogy a támadóink nem szereznek elég gólt. Ma szereztek….

Az igaz, hogy bő keretünk van, de nézzék meg, hány védő állt ma a rendelkezésünkre a sérülések miatt…összesen négy,  például Blazic és Civic az Európa Liga után ismét pályára kellett, hogy lépjen. 

OTP Bank Liga, 12. forduló:

DVSC – Ferencváros 1-6 (Kundrák 49., ill, Varga R. 10., 78., Tokmac 36., 86., Isael 60., Bőle 77.)

Közvetítés: A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt! 

Az NB I állása: