Mint beszámoltunk róla, nagy port kavart a korábbi válogatott Honvéd-csatár, a jelenleg testnevelő tanárként dolgozó Kovács Kálmán kispesti akadémiaavató után írt Facebook-bejegyzése.

„Szerencsénkre a mi Hemingwayünk ott volt az ünnepségen, és a tudta nélkül sikerült jó kedvre derítenie. A következőt mondta: amikor kilátogatott a Bozsik stadionba, akkor életében először látott szabadon szaladgáló patkányt. Gondolom, ez két dolgot jelenthet. Vagy a Fradi elleni mérkőzésre jött ki, és a védők nem fogták szorosan a támadókat, vagy a másik verzió, hogy nála a patkány otthon csak pórázon sétáltatható”

– írta akkor Kovács, de később törölte bejegyzését, majd tegnap azt is bejelentette, lemond az MLSZ-ben betöltött szerepéről.

– Igazából nem az engem ért támadások miatt, hanem azért, mert egy kicsit megcsömörlöttem a közegtől. Azt hittem, hogy sok fradista barátom van a volt játékosok között, de ez nagy tévedés volt. Például a napokban az ifi EB-t nyert csapattal, lobbiztunk egy lakótelepi és iskolai programért a labdarúgásban. Ennek a csapatnak sok játékosa a Ferencváros labdarúgója volt. Azt gondoltam, hogy valaki csak felveszi a kapcsolatot velem és biztosít a támogatásáról. Szerintetek a magyar labdarúgásban van olyan erős összetartó erő, hogy ez megtörténjen? De ez is az én (mi) hibám-hibánk. (…)

– indokolta döntését a korábbi remek támadó.

Ma a Ferencváros is megszólalt az ügyben. Orosz Pál vezérigazgató a Blikknek úgy fogalmazott, a bocsánatkérést továbbra is hiányolják.

A történtek önmagukért beszélnek, a bocsánatkérést azonban továbbra is hiányoljuk. Úgy gondoljuk, a sport egyik alapvető tanítása az, hogy tiszteljük egymást a pályán és azon kívül egyaránt, akkor is, ha különböző klubokért dobog a szívünk.