Komoly felháborodást keltett a ferencvárosi érzelmű szurkolók körében a korábbi magyar válogatott csatár, Kovács Kálmán néhány nappal ezelőtt, a kispesti akadémia-avató kapcsán tett – azóta már törölt – Facebook-bejegyzése, amelyben a következőket írta az ex-támadó:

“De szerencsénkre a mi Hemingwayünk ott volt az ünnepségen, és a tudta nélkül sikerült jó kedvre derítenie.

A következőt mondta: amikor “kilátogatott a Bozsik Stadionba, akkor életében először látott szabadon szaladgáló patkányt.” Gondolom, ez két dolgot jelenthet. Vagy a Fradi elleni mérkőzésre jött ki és a védők nem fogták szorosan a támadókat, vagy a másik verzió, hogy nála a patkány otthon csak pórázon sétáltatható.”

Néhány nappal később, a 2012 óta az MLSZ szövetségi ellenőreként, illetve a szakmai bizottság tagjaként is dolgozó egykori kispesti kiválóság a személyét ért támadások és az állítólag a Ferencváros által hivatalosan is benyújtott panaszt követően ismét írt a közösségi oldalon és bejelentette, hogy lemondott a szövetségnél betöltött pozícióiról.

“NYUGI VAN!

Minden megoldódik, hol így, hol úgy.

A mai nappal elküldtem egy levelet az MLSZ felé a következő szöveggel: “Tisztelt Főtitkár úr! Ezúton jelzem ön felé, hogy a Szakmai Bizottsági tagságomról lemondok. Az MLSZ Ellenőri tevékenységet már évek óta nem csinálom, de természetesen ezen tisztségemről is le kívánok mondani a mai nappal. Kérem lemondásom tudomásul vételét.”

Igazából nem az engem ért támadások miatt, hanem azért, mert egy kicsit megcsömörlöttem a közegtől. Azt hittem, hogy sok fradista barátom van a volt játékosok között, de ez nagy tévedés volt. Például a napokban az ifi EB-t nyert csapattal, lobbiztunk egy lakótelepi és iskolai programért a labdarúgásban. Ennek a csapatnak sok játékosa a Ferencváros labdarúgója volt. Azt gondoltam, hogy valaki csak felveszi a kapcsolatot velem és biztosít a támogatásáról. Szerintetek a magyar labdarúgásban van olyan erős összetartó erő, hogy ez megtörténjen? De ez is az én (mi) hibám-hibánk. (…)

U.i: És akiket nem szándékosan megbántottam azoktól elnézést kérek!” – fogalmazott nyílt üzenetében Kovács.