Szerda délben kiderült, hogy a Fradi az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen lép pályára az Európa Liga első selejtezőkörében. A nyoni sorsoláson Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója képviselte a Ferencvárost, aki a fradi.hu-nak nyilatkozott is az ellenfélről.

Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de ez nem különösebben baj. Beszéltem az izraeliek képviselőjével: ők is szívesen elkerültek volna minket, de nyilván mindkét csapat a legjobbat akarja kihozni a párharcból. A visszavágót a Maccabi arénájának átépítése miatt nem Tel-Avivban, hanem a nagyjából 40 km-re található Netanyában, a Netanya Stadionban játsszuk.

Talán előnyösebb lett volna ott kezdeni a párharcot, de az biztos, hogy senkitől nem ijedünk meg, hiszen mi vagyunk a Fradi. A komoly célok eléréséért a nehezebb ellenfeleken is túl kell jutni. Abban reménykedem, hogy a nagynevű ellenfél extrán motiválja majd a csapatot.

A zöld-fehérek friss igazolása, Sigér Dávid szerint nem gond, hogy erős ellenfelet kaptak.

– Azért jó, hogy nehéz ellenfél ellen kezdünk, mert így nem tud bealudni a csapat, ha papíron mi lennénk az erősebbek mások ellen, az könnyen visszaüthetne. Így viszont mindenki tudja, hogy az első perctől kezdve koncentráltan kell kimenni a pályára. Ha az első akadályt jól vesszük, hosszú távon motiváló lehet – emelte ki Sigér.