Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):Büszke vagyok a csapatomra, de azért egy kicsit dühös vagyok, hogy most is rögzített szituáció után kaptunk gólt. Ezúttal más formációt választottunk, mint amit szoktunk, a második félidőben több lehetőségünk is volt. Úgy gondolom, az egy pontra rászolgáltunk volna. Pontrúgások után mi is szerezhettünk volna gólt, azonban ez végül a Ferencvárosnak sikerült. Dolgoznunk kell a pontrúgások levédekezésén, valamint ezek befejezésén is, mert ez nagyon fontos eleme a mai labdarúgásnak. Jobban kell koncentrálnunk, mert nálunk is ott voltak a helyzetek a rögzített szituációk után – Makarenko fején kétszer is ott volt a labda, de sajnos mi nem találtunk be. Bementem már az öltözőbe, lepacsiztam mindenkivel, de ilyen érzelemdús meccs után néha jobb, ha az ember alszik a nagyobb értékelésre egyet, én is úgy döntöttem, hogy inkább majd holnap beszélek bővebben a csapattal. (M4 Sport/molfehervarfc.hu)

Peter Stöger (Ferencváros):Nagyon boldog vagyok, hiszen sok meccset játszunk ebben az időszakban, nem könnyű mindig fókuszáltnak lenni – idézi a Ferencváros edzőjét a fradi.hu. – Úgy éreztem a csapaton, hogy készen álltunk erre a küzdelemre. Sok különleges meccs vár még ránk, ám ettől függetlenül a fő célunk ismételten megnyerni a magyar bajnokságot. Erre kell koncentrálnunk, de jó úton haladunk. Az eredménnyel elégedett vagyok, a helyzetkihasználással már kevésbé. Játszattunk volna jobban is, de a végeredmény miatt pozitív érzéseim vannak. Összességében ez egy komoly mérkőzés volt, ahol úgy kellett helytállnunk, hogy 7-8 fontos játékosunk hiányzott a keretből.

Peter Stöger újságírói kérdésre válaszolva beszélt a győztes gólt szerző Ryan Mmaee eddigi teljesítményéről is.

– Ryan Mmaee nagyon fontos játékosa a csapatnak, egy olyan támadó, aki képes akármilyen szituációból gólt szerezni, fejjel és büntetőből is eredményes tud lenni, ráadásul jól is lő. Bő tíz perccel a vége előtt azt gondoltam, hogy 0-0 lesz a végeredmény, de a gólt megelőző beadás és a fejes jól sikerült, ezzel sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Nem ez volt a legkreatívabb, de jó megoldás volt.

Beszélt az ellenfél hiányzóiról is.

– Az igaz, hogy az ellenfél részéről is voltak hiányzók, de a Ferencváros is elég sok játékosát nélkülözte szerda este. Nem kívánjuk senkinek sem átengedni a dominanciát a mérkőzéseken, nincs ilyen taktika, ettől függetlenül az ellentámadásokat jól vezettük a mai mérkőzésen.

Nem volt meglepő a Vidi ötvédős felállása sem, a kezdőjükből lehetett volna négy- és ötvédős védős verzió is, mindkettőre felkészültünk.

– A második félidőben próbáltuk kihasználni a védelem mögötti helyeket. A sikerhez kellett Dibusz Dénes védése is.

Muhamed Besic is téma volt a mérkőzés után.

– Az első benyomásaim abszolút jók vele kapcsolatban, amikor leültünk beszélgetni, egyértelművé vált számomra, hogy tudja, mit szeretne. Tudjuk jól, hogy hosszú ideig nem edzett, ezért meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a terhelésben, ki kell várni azt a pillanatot, hogy mikor válhat a kezdőcsapat tagjává, szeretnénk elkerülni, hogy egy elhamarkodott döntés miatt megsérüljön. Ami a keretünket illeti, a szakmai stáb jó munkát végez a regeneráció terén, ezért lehet, hogy bővülnek a lehetőségeink a derbire.

NB I: A Fradi egy fejesgóllal eldöntötte a Vidi ellen bepótolt rangadót – videó