Az OTP Bank Liga 18. fordulójában két, egy-egy ősszel elmaradt mérkőzését szerdán pótló csapat találkozott a Groupama Arénában: az FTC Budafokon nyert a hétközben 3-0-ra, a Kisvárda pedig meglepetésre a MOL Fehérvárt múlta felül 2-1 arányban.

Némi meglepetésre a Kisvárda előtt adódtak az első lehetőségek: Zlicic lőtt a bal oldalról, a labda egy hazai védőn megpattantva szögletre vágódott, majd a 7. percben Navratil kapott egy jó indítást a jobb szélen, de a kifutó Dibusz tisztázni tudott előle.

A 12. minutumban tizenegyest hibázott a Ferencváros: Heistert lökte fel Ötvös a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőnél azonban Dombó kivédte Haratin középre tartó lövését, majd ismétlését is. Mezőnyfölényben maradt a Fradi, Boli balról belőtt labdája suhant el a Kisvárda kapuja előtt, majd a másik oldalról Lovrencsics lőtte középre a labdát, de nem volt érkező játékos, aztán Zubkov szabadrúgása pattant meg és kerülte el Dombó kapuját.

A Kisvárda azonban nem szorult be nagyon, sőt, Navratil Sigéren megpattanó lövése kevéssel kerülte el a bal alsót, majd a 40. percben a vezetést is megszerezték a vendégek: Bumba bal oldali szöglete után Jelena üresen érkezett és bólintotta a kapu jobb oldalába a labdát (0-1).

A második játékrész első tíz percében két óriási helyzetet is kidolgozott és kihagyott az FTC: az 53. minutumban Zubkov centerezett a jobb oldalról, az érkező Boli azonban két méterről nem tudta a kapuba továbbítani a labdát, ami végül Dombó kezében kötött ki, az 55.-ben Tokmac játszotta a labdát Uzunihoz a bal szélre, aki középre passzolt, a tisztán érkező Zubkov azonban nem találta el a játékszert.

Az 59. percben egyenlítő góllá érett a zöld-fehérek előnye: Heister tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalról, majd a kapu elé ívelte a labdát, az érkező Uzuni pedig a léc alá lőtt (1-1). A 65. percben Tokmac ívelt remekül Boli fejére, aki közelről a jobb oldali kapufára fejelt, itt már a vezetés megszerzéséhez is nagyon közel voltak a hazaiak.

A folytatásban mindkét együttes kihasználta mind az öt cserelehetőségét, a Fradi ment előre a győzelemért, de igazi ziccereket a hajrában már nem tudtak kialakítani Szergej Rebrov játékosai. A Kisvárda így pontot szerzett a Groupama Arénában, amivel lehetőséget teremtett a Fehérvárnak arra, hogy este a Honvéd esetleges legyőzésével nyolc pontra megközelítse a címvédőt és listavezetőt.

NB I, 19. forduló

Ferencváros – Kisvárda 1-1 (Uzuni 59.) ill. Jelena 40.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Wingo, 63.), Botka, Blazic, Heister (Civic, 78.) – Haratin (Somalia, 78.), Sigér – Zubkov (Isael, 63.), Tokmac (Redzic, 86.), Uzuni – Boli

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ötvös, Cirkovic, Leoni (Prenga, 52.) – Karabeljov, Zlicic (Simovic, 63.) – Navratil (Kovácsréti, 81.), Bumba, Camaj (Sassá, 63.) – Jelena (Viana, 63.)