Iványi Zoltán sípszava után a Fradi előtt adódott az első lehetőség, Zubkov passzából Uzuni vállalkozott lövésre az ötös jobb sarka elől, ám középen Lovric bevetődve blokkolta az albán válogatott szélső próbálkozását. Öt perccel később már R. Mmaee kapáslövésénél Szappanos védett bravúrral.

A zöld-fehérek fölényben játszottak, mely labdabirtoklásban is meglátszódott, majd ahogy teltek a percek, úgy a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A félidő utolsó perceiben Zubkov beadása után S. Mmaee fejelhetett, azonban nem tudott túljárni Szappanos eszén. A másik oldalon Dibusz bravúrral védte Lukics bal alsóba tartó lövését, majd Zsótér szögletét követően Baráth a jobb sarok mellé bólintott, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

II. félidő

A fordulás után Nono két kísérletét is feljegyezhettük, előbb a szabadrúgása ment nem sokkal a jobb felső sarok mellé, majd Dibusz védte a 17 méteres lövését. A Fradi először csak a 68. percben veszélyeztetett ebben a félidőben, ekkor Tokmac jobb felsőbe tartó szabadrúgását védte bravúrral Szappanos.

A 77. percben Lukic sarkazott Pantelic elé a Fradi tizenhatosán belül, majd Kovacevic mellett esett el a Honvéd középpályása, Iványi pedig büntetőt ítélt, majd hosszas videóbírózást követően kiderült, hogy Lukic lesről indult, így közvetett szabadrúgás jöhetett kifelé.

A hátralévő időben és a hétperces hosszabbításban is mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, de nagy helyzetet egészen a 92. percig nem tudott kialakítani, ekkor viszont Szánthó nyert meg egy párharcot Klemenz mellett a Honvéd 16-osán belül és megszerezte a labdát, majd középre passzolt a berobbanó Uzunihoz, aki néhány lépésről az üres kapuba lőtt, 1-0.

A maradék néhány percben sikerült megtartania a kínkeservesen kiharcolt előnyét a Fradinak, így ha nagy nehezen is, de behúzta a három pontot.

Uzuni gólja

NB I, 17. forduló

Ferencváros-Honvéd 1-0 (Uzuni 92.)

Ferencváros: Dibusz – Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Dvali – Vécsei, Loncar (Laidouni, 59.) – Zubkov (Szánthó, 73.), Tokmac (Marin, 73.), Uzuni (Zachariassen, 96.) – R. Mmaee.

Honvéd: Szappanos – Lovric, Klemenz, Baráth, Tamás – Nagy G., Nagy D. (Kerezsi, 93.), Nono (Hidi, 96.) – Pantelic, Lukic (Balogh, 88.), Zsótér

Újpest: Gólerős védőt igazolhatnak Romániából – sajtóhír