I. félidő

Az NB I szombati játéknapjának utolsó mérkőzésén két ellentétes formában lévő csapat találkozott egymással: a zsinórban hat győzelmet jegyző Ferencváros fogadta a hat bajnoki óta nyeretlen Budafokot.

Ennek megfelelően a Fradi kezdte aktívabban a meccset és már a második percben könnyedén gólt is szerezhetett volna, de Isael szemben a kapuval, 15 méterről laposan a jobb alsó mellé lőtt. A helyzetek viszont ezt követően nem záporoztak a budafoki kapu előtt, a zöld-fehérek ugyan mezőnyfölényben játszottak, de a következő veszélyesebb lehetőségre a 26. percig kellett várni, ekkor Uzuni 19 méterrel végzett el egy szabadrúgást, a kapu bal sarkába tartó kísérletet Póser vetődve védte.

A 33. percben Somália a bal oldalról ívelt a középen érkező Uzuni elé, a kapujából pedig rossz ütemben futott ki Póser, elvétette a labdát, így az a Fradi-játékoshoz került, aki kiszorított helyzetből célba vette a kaput, de a visszafutó Kovács a gólvonalról tisztázott. Az első játékrészre még egy Fradi-lehetőség maradt a végén, ekkor Tokmac ugratta ki szépen Uzunit a 16-oson belül, az albán légiós megtolta a védője mellett a labdát, majd az alapvonalról középre passzolt, ahol érkezett Baturina és a 4 méterről leadott lövésébe remekül vetődött bele Nikolic,

II. félidő

Nagy rohamokkal kezdte a második játékrészt is a Fradi, már a 3. percben Tokmac cselezte be magát a 16-oson belülre, majd lövésre vállalkozott, a bal alsóba tartó kísérletet bravúrral, lábbal védte Póser, majd a kipattanóra érkezett Baturina és 5 méterről kapura kanalazta a játékszert, ezt pedig kézzel hárította a budafoki kapus. A nyomás végül az 56. percben érett góllá: Isael 22 méterről a bal alsót vette célba a szabadrúgásánál, Póser védett, de a kipattanóra érkezett Lovrencsics és közelről a hálóba bombázott, 1-0.

Négy perccel kétgólosra nőtt a Ferencváros előnye, amikor is Somália beadása után Nikolic ért kézzel a labdába a 16-oson belül, a jogosan megítélt 11-est pedig Haratin magabiztosan lőtte a jobb alsóba – Póser a másik irányba vetődött, 2-0.

A három pont sorsa azonban nem dőlt el ezzel a találattal, a 75. percben ugyanis váratlanul szépített a Budafok: Szabó kiugratása után Ihrig-Farkas tört be a 16-oson belülre, majd önzetlenül passzolt a mellette érkező Zsórinak, akinek 5 méterről már csak az üres kapuba kellett passzolnia, 2-1.

A hajrában is jó iramú, izgalmas csata folyt a pályán, köszönhetően annak, hogy a Budafoki is felvállalta a támadójátékot ebben a periódusban, és megpróbálta megszerezni az egyenlítő találatot. Ez majdnem is össze is jött a vendégeknek, de a 92. percben Kulcsár szöglete után hiába fejelhetett üresen Oláh, 8 méterről fölé ment a próbálkozása.

Az utolsó másodpercek a Fradi 16-osán belül zajlottak, de nem sikerült helyzetbe kerülnie és egyenlítenie a Budafoknak, így 2-1 lett a vége.

NB I, 16. forduló

Ferencvárosi TC-Budafoki MTE 2-1 (Lovrencsics 56., Haratin 62. – 11-esből, ill. Zsóri 75.)

Fradi: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Heister – Haratin (Laidouni, 81.), Somália – Uzuni (Varga, 66.), Isael (Zubkov, 66.), Tokmac (Skvarka, 81.) – Baturina (Boli, 88.).

Budafok: Póser – Margitics (Huszti, 81.), Vaszicsku, Nikolic, Medgyes – Micsinai, Oláh – Ihrig-Farkas (Skribek, 81.), Takács (Szabó, 65.), Lőrinczy (Kulcsár, 81.) – Kovács D. (Zsóri, 65.)