A klub delegátusa már személyesen is megtekintette a Ferencvárosnak otthont adó, 2014-ben átadott létesítményt, amelyre követendő példaként tekintenek a harmadosztályú csapatnál. A Peterborough United elöljárói február végén egyeztek meg a városvezetéssel egy új stadion felépítéséről, és a tervek szerint egy 17500 férőhelyes arénát építenének 2022-re vagy 2023-ra, amely akár 5500 ülőhellyel is bővíthető lenne majd. Az így kapott 23 ezres kapacitás pedig megegyezik a Groupama Arénáéval.

A League One-ban jelenleg a 8. helyen álló Peterborough United jelenleg a 15142 férőhelyes Weston Homes Stadionban játssza hazai mérkőzéseit, amelyekre átlagosan 7243 szurkoló látogat ki.

A mérkőzések mellett évi 200, nem futball-központú programnak, péládul koncerteknek, esküvőknek, céges rendezvényeknek, konferenciáknak és kiállításoknak is otthont adhatna a stadion. Egy igazi epicentruma lehetne a Peterborough-régió üzleti életének. Nagy jelentősége van annak, hogy Peterborough könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel Észak-Angliából és Londonból is, de

fontos, hogy a stadion ikonikus külsőt kapjon, amely már önmagában nagy vonzóerőt jelent a közönségnek. Az pedig köztudott a tanulmányok alapján, hogy egy-egy új stadion akár 40-50 százalékkal is megdobhatja a mérkőzések látogatottságát.

Úgyhogy a bérletesek számában is nagy ugrásra számítunk, de a meccs nélküli kihasználtságától is komoly profitot várunk – mondta a klub társtulajdonosa, Jason Neale a Peterborough Telegraph c. lapnak, hozzátéve, hogy az új stadion nevét is értékesítik majd.

Ezekkel a képekkel illusztrálták az angolok, milyen stadiont szeretnének felépíteni (a Lagardere Sports Hungary fotói):

Hivatalos: Megvan, mikor és hol pótolják az elhalasztott Újpest-Fradi derbit