A Slavia Praha ellen szerdán meccselő Ferencváros szakvezetője, Peter Stöger és marokkói védője, Samy Mmaee vett részt a megszokott BL-sajtótájékoztatón a Groupama Arénában.

Peter Stöger:A Slavia kiváló csapat, nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ami köszönhető az edzőjük remek munkájának is. Nagyon nehéz meccs lesz, egy komoly ellenféllel szemben, a legjobb formánkat kell nyújtanunk, hogy sikerrel vegyük ezt a két találkozót. A Slavia talán a favorit, de mi is veszélyes ellenfél tudunk lenni, de ezt meg is kell mutatnunk. Ha így teszünk, sikerrel vehetjük a párharcot.

Mindent átbeszéltünk a Kisvárda-mérkőzés után, mindenki a hatása alatt volt annak a találkozónak. Mi voltunk a jobbik csapat, viszont nem tettünk eleget azért, hogy ezt be is bizonyítsuk. Pár héttel korábban teljesen más arcunkat mutattuk. Itt az idő, hogy megmutassuk, valójában mit is tudunk.

Majd kiderül, előny-e vagy hátrány, hogy hazai pályán kezdünk, szerintem jó, hogy a tavalyi évvel ellentétben most két meccsen dől el a továbbjutás – mondta Stöger, aki elárulta, hogy Sigér Dávidra súlyos sérülése miatt biztosan nem számíthat, de még a meccs előtti edzésen kiderül, lehetnek-e esetleg más hiányzói a csapatnak (Civic és Somalia lehet például ilyen).

Samy Mmaee:Nagyon erős a Slavia, de a mi csapatunk is rendelkezik igen kiváló minőségű játékosokkal. Abszolút bíznunk kell magunkban, együtt, csapatként kell dolgoznunk, és akkor eredményesek lehetünk a pályán. Nem csak a védelmen múlik majd a jó eredmény, a hátvédsornak, a középpályának és a támadósornak is egyben kell lennie a párharc során. Az első meccset hazai pályán játsszuk, úgyhogy meg kell akadályoznunk az ellenfél helyzeteit és több gólt kell lőnünk, mint a Slavia. Kiváló játékosaik vannak minden poszton, nem lehet senkit kiemelni, de egyébként is inkább a saját játékunkkal kell majd elsősorban foglalkoznunk.

A Kisvárda ellen nem voltunk elég jók, sokkal többet kellett volna mutatnunk, sokkal jobban kellett volna akarnunk. Hasonló játékkal a Slavia ellen nincs esélyünk.

Most kell megmutatnunk, mire vagyunk képesek!

A Slavia edzője a Fradi játékosáról: “Mi is próbáltuk leigazolni” – megnevezte az FTC kulcsembereit