6-1 UTÁN SEM ÁLLNAK LE

Mint ismeretes, a dán Midtjylland lehet a Ferencváros ellenfele az Európa Liga 2. selejtezőkörében, ha a zöldek megőrzik vagy növelik előnyüket csütörtökön, a lett Jelgava ellen (az első meccsen 2-0-ra győzött az FTC), és ha a dánok sem okoznak nagy szenzációt azzal, hhogy 6-1-s első sikerük után nem lépnek át az ír Derry City-n.

A skandinávok edzője, Jess Thorup – aki tavaly igen magabiztos volt a Videoton elleni, végül nagy csatában a dánok javára eldőlt EL-párharc során – nem akar hátradőlni az írországi visszavágón sem, de már picit előre is tekintett.

A Vidi három gólt kapott Máltán, de továbbjutott az EL-ben – videó

Nagyon, nagyon jó volt a támadójátékunk az első meccsen, sok helyzetet alakítottunk ki és szereztünk hat gólt is. Így persze elégedett vagyok, és örülök annak, ahogy a srácok az első tétmeccsünkhöz hozzáálltak. De számunkra a csütörtöki visszavágó is nagyon fontos, amelyen remélhetőleg kiharcoljuk a továbbjutást és a második körben alighanem a Ferencvárossal játszunk majd – előlegezte meg a magyar klub továbbjutását is a dán szakember.

 

MAGYAR LÉGIÓSSAL ÜTÖTTÉK KI AZ ÍREKET

Thorup csapata a Hansen – Romer, Riis, Korcsmár, Dal Hende – Sparv –  Hassan, J. Poulsen, Drachmann, Kroon – Onuachu összeállításban verte a Derry-t az első találkozón (Wikheim, Kraev és Sorloth állt be csereként). A gólokon a debütáló Kroon(2), a szintén az első meccsét játszó Dal Hende, illetve Riis, Poulsen (11-esből) és Kraev osztozott. 5122 szurkoló volt kint a múlt heti dániai találkozón, a herningi MCH Arénában.