A csapat remekül játszott, kevésen múlott a győzelem az Espanyol ellen. Mi az, ami először megfogalmazódott benned a találkozót követően?

Az, hogy büszke vagyok a csapatra annak ellenére, hogy az utolsó másodpercekben kaptunk gólt. A játék képe alapján minden elismerésem a csapattársaké. Egy olyan mérkőzést játszottunk, amelyre lehet építeni a jövőben – mind a bajnokságban, mind esetleg a jövőre a nemzetközi porondra nézve – kezdte Lovrencsics Gergő a csakfoci.hu-nak.

Az odavágón egy szerencsétlen gólt kapott az Espanyol. Most ti kaptatok hasonlót. Mondhatjuk, hogy a sors keze volt a dologban?

Hirtelen most nem is gondoltam erre. Ma még lehet emiatt szomorkodni, de holnap már tényleg nem szabad. Van rá két napunk, hogy regenerálódjunk és felkészüljünk a Kaposvár elleni bajnokira.

A félidőben és a lefújás után mit mondott Szergej Rebrov vezetőedző?

Próbált nyugtatni minket, illetve azt emelte ki, hogy elől jobban tartsuk meg a labdákat, mert nagyon letámadtak minket. Személy szerint én nagyon keveset tudtam játékban lenni. Próbáltuk azt kihasználni, hogy három a háromban vagy négy a négyben védekeztek, és ezt különböző mozgásokkal próbáltuk megbontani úgy, hogy az üres területekbe játszottuk a labdákat.

Ezekben pontatlanok voltunk és nem tudtuk úgy megtartani a labdát, ahogy kellett volna.

Milyen tanulságokat lehet levonni a mai mérkőzésből?

Még nagyon frissek az élmények. Azt szeretnénk, hogy a második félidőben nyújtott teljesítményünk legyen alap a következő évekre. Nagyon jól lezártuk a területeket, hiszen labdavesztés után egyből visszatámadtunk, nem tudtak megkontrázni minket.

A második félidőben összesen kétszer jöttek el, és sajnos az egyikből gólt is rúgtak.

Viszont a letámadásunk kissé akadozott, főleg az első félidőben, de a másodikban is.

Nehéz időszakon vagy túl, hiszen a válogatottban is játszottál és a klubcsapatodban is. Mentálisan és fizikálisan hogy bírod ezt a hármas terhelést?

A helyzethez képest jól vagyok, azt leszámítva, hogy ma egy kellemetlen ellenfelet kaptam az oldalamon, aki nagyon dinamikus volt és jól cselezett. Sajnos egyszer úgy átvert, hogy gólt kaptunk belőle. A második félidőre a csapat feljavult, vele együtt én is, mivel át tudtam lendülni a kezdeti holtponton. Ahhoz képest, hogy Lengyelországban ebben az időszakban sokkal fáradtabb voltam, kifejezetten élvezem ezt a hármas terhelést.

LENKÓ PATRIK

Rebrov: “Abszolút felvettük a versenyt egy La Ligás ellenféllel” – még nem tudja, ki rúgja a következő büntetőt