A 24.sata.hr kiemeli, hogy a spanyol gólszerző, Dani Olmo ismét briliánsan játszott, ám a mérkőzés hőse a kapus, Dibusz Dénes volt,” aki megmentette a Ferencvárost a vereségtől. Megjegyzik, a hazai vezető gólt követően a Dinamo Zagreb visszavett és “eltűnt” a pályáról, a Fradi pedig megmutatta, hogy kemény csapat és a horvátoknak meg kell dolgozniuk a továbbjutásért.

A lap a hazaiak közül Dani Olmónak adta a legmagasabb osztályzatot (7.5), akivel kapcsolatban kiemelték, hogy mesterien játszott, szinte minden támadás rajta ment keresztül, a magyarok csak szabálytalanul tudták megállítani. Hozzátették, hogy valószínűleg már nem sokáig marad a Zagreb játékosa. A Ferencvárosból Dibusz Dénes kapta a legjobb érdemjegyet (7.5), aki szerintük egyben a meccs legjobbja is volt. Kiemelik, hogy a kapott gólról nem tehetett, ezt követően pedig mindent védett,

“nélküle három vagy négy gólt is kaphatott volna a Fradi”.

A lap továbbá Blazic (6.5) és Nguen (6.5) játékát dicsérte, előbbiről azt írták, hogy nagyot harcolt Petkoviccsal és jól őrizte őt, utóbbi pedig a legveszélyesebb játékos volt támadásban.

Vitatott gólt szereztek a magyarok! A bíró súlyosan megkárosította a Dinamót?

– teszi fel a kérdést egy külön cikkben a Vecernji.hr, amely még egy szavazást is indított arról, hogy Sigér Dávid egyenlítő gólja áthaladt-e a gólvonalon. Meglepő módon pedig az olvasóknál sem egyértelmű a szituáció: a voksolók 49.17 százaléka véli úgy, hogy jogos a gól, 40.64 % szerint nem haladt át a gólvonalon, míg 10.19 % úgy véli, nehéz megítélni.

BL: 3D-ben érkezett a horvát bizonyíték a Fradi vitatott gólja után: “Igaza volt a bírónak” – fotó

“A Dinamo nem volt jó formában, és hiányzott az energiája ahhoz, hogy megnyerje az eddigi legfontosabb BL-meccsét” – kezdi kemény kritikával a Jutarnji.hr, amely kiemeli, hogy ez volt a zágrábiak legrosszabb BL-meccse a selejtezőben. Megjegyzik, ha ugyanezzel a taktikával lép pályára Nenad Bjelica csapata a Groupamában, akkor az kieséshez vezethet.

A lap a legnagyobb problémát a középpályán látta, ahol a Ferencváros “folyamatosan létszámfölényben volt”, így a Dinamo nem tudta dominálni a pálya ezen részét, a támadósorban pedig több alkalommal is két horvát csatár birkózott öt Fradi-védővel. A Jutarnji is indított szavazást Sigér góljával kapcsolatban, itt már egyértelműbben látják a helyzetet az olvasók, a 9021 voksoló 62 %-a látta úgy, hogy jól döntött a játékvezető.

A lap a tudósítása végén úgy összegez, hogy a Dinamo játékosai egyenként jobbak, ám a Ferencváros csapatként és taktikailag is föléjük nőtt, ez pedig aggodalomra ad okot a visszavágót illetően.