Mint arról szerdán, horvátországi lapszemlénkben beszámoltunk, többen is vitatták a Dinamo Zagreb-FTC BL-selejtező (1-1) után déli szomszédunknál, hogy bent volt-e egyáltalán Sigér Dávid fejese, amely a Fradi egyenlítését jelentette.

A visszajátszások alapján nem igazán lehetett 100 százalékosan megállapítani, teljes terjedelmével áthaladt-e már a labda a gólvonalon, amikor a menteni igyekvő Dinamo-védő kihúzta a kapuból.

Ezek szerint bent volt…annyit láttam, hogy a kapuba tart a labda, de megmondom őszintén, azt hittem, lesen vagyok és nem fogják megadni a gólt, úgyhogy némiképp meglepődtem. Ezek szerint túlhaladt a gólvonalon a labda, amikor beleért a menteni igyekvő játékosmondta még a meccs után góljáról Sigér Dávid.

A horvátok kételkedtek, de aztán a helyi állami televízió felvétele – és “némi” utómunka – szolgáltatta a bizonyítékot. A Sportske Novosti közölte azt a képet, amely a 3D-s technológiát segítségül hívva, egyfajta “sólyomszemként” mutatta meg, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

“Kiderült, hogy a lengyel játékvezetőnek, Pawel Raczkowskinak igaza volt” – írja a lap, egyszersmind lezárva a vitát.