A Ferencváros klubelnöke, Kubatov Gábor a Népszavának adott interjújában a néhány héttel ezelőtti, kritikus hangvételű nyilatkozata óta eltelt időszakot értékelte.

– Akkor is úgy gondoltam és most is úgy vélem, hogy egy építkezési folyamat közepén járunk. Orosz Pál vezérigazgató, Hajnal Tamás sportmenedzser és Varga Sándor, aki Szerhij Rebrov menedzsere és legjobb ismerője is elmondta, hogy türelemre van szükség. A világ 50 legjobb edzője közé sorolt szakembert szerződtettünk, de még neki is idő kell, mire átadja a tudását annak a csapatnak, amelyet már ő épített. Nem szabad kapkodni. 

Persze, a klub elnökeként, azt gondolom, finoman jelezhetem, ha valami szerintem nem jól működik. A hétvégi 7-0-s győzelmet ugyan nem szabad túlértékelni, de az azért jól látható, hogy megfelelő irányban haladunk.

Kubatov azt is elárulta, a nyáron menesztett Thomas Doll hazai eredményeire nem lehetett panasz, ám a csapata nemzetközi teljesítménye hagyott némi kívánnivalót maga után.

Thomas Doll az FTC történelmének egyik legsikeresebb edzője volt a hazai bajnokságban, háromszor nyert sorozatban Magyar Kupát, rekordelőnnyel lett bajnok, csak köszönettel tartozunk neki. Ugyanakkor, tudom ez furcsán hangzik, de a Fradinak ez kevés.

Ezért is szerződtettünk egy ilyen magasan jegyzett edzőt. Rebrov célja, hozzánk hasonlóan a sikeres nemzetközi szereplés. Mi hittünk Thomasban, kapott lehetőséget, időt. Ez most is így lesz, türelmesen haladunk a kitűzött cél felé.

A klubelnök szerint a hazai sorozatokat sem lehet a Vidi, és a Fradi egyeduralmával jellemezni, ugyanakkor elismerte, a székesfehérvári rivális nemzetközi szinten előrébb jár a fővárosiaknál..

Két évvel ezelőtt a Honvéd cáfolt rá (a Vidi és a Fradi egyeduralmára), korábban pedig a Debrecen, tehát ezt nem lehet ilyen kategorikusan kijelenteni. De az Újpest Magyar Kupa elsősége is azt bizonyítja, hogy nem csak két klub versenyez egymással.

A Vidi nagyon jó úton halad, (nemzetközi) tekintetben mindenképpen előttünk járnak. Most rajtunk a sor, minden feltétel adott a jó szerepléshez. Én továbbra is türelmet kérek mindenkitől, a szurkolóktól, a médiától, hisz mi most olyan munkát végzünk, aminek – ebben biztos vagyok – inkább előbb, mint utóbb, meglesz az eredménye.

Végül a szurkolókkal ápolt viszonyára is kitért.

– Nekünk rendkívül korrekt a viszonyunk a szurkolóinkkal. Három és fél évig tartott a vita arról, mi helyes és mi nem. Mindenki megszenvedte ezt, minden fél okult belőle. Fantasztikus érzés látni és hallani, ahogy 90 percen át buzdítják a csapatot. Sőt, még annál is tovább, mert például a hét végén, a Diósgyőr elleni győzelem után 15 perccel még mindig a lelátón volt a B-közép és ünnepelt. Az ilyen pillanatok sok mindenért kárpótolnak.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!