Az év egyik legnagyobb hazai futballmeglepetését okozta a Kisvárda azzal, hogy Horváth Zoltán 11-es góljával kiejtette a Magyar Kupából kedden a Ferencvárost, elrontva a zöld-fehérek esélyét arra, hogy zsinórban negyedszer is megnyerjék a sorozatot.

Az 1-0-s mérkőzés után Kondás Elemér, az NB II-es élcsapat trénere a klubhonlapnak is nyilatkozott.

Nagyon szép győzelmet arattunk, kiváló ellenféllel szemben. A Fradi ugyan az ország egyik legjobb csapata, de ezen a meccsen minden csapatrészben felülmúltuk, és jóval több helyzetünk volt. Hamarabb is eldönthettük volna a továbbjutás sorsát, de azt sem bánjuk, hogy csak egy góllal nyertünk.

Az M4 Sportnak korábban így értékelt  a kisvárdai szakvezető:

A srácok nagyon bátran és szervezetten játszottak, rengeteg helyzetet alakítottak ki, már korábban is eldönthettük volna a mérkőzést. A Ferencvárosnak igazából helyzete sem volt, és ez a csapatot dicséri. Mertek bátran futballozni, szerintem abszolút megérdemelten jutottunk tovább. Nagyon taktikusan futballoztak a játékosok, együtt mozogtak, lezárták a területeket a Ferencváros előtt. És a párharcokat is megnyertük, hátul, középen és elől is. Csapatmunka volt, gratulálok a srácoknak!

Nem (készültünk győzelemre). Azt mondtam a srácoknak a meccs előtt, hogy ez a találkozó egy ajándék a szurkolóknak és a játékosoknak is, a Ferencváros látogat ide, volt olyan játékosunk, aki most lépett pályára először NB I-es labdarúgók ellen. Ezen a mérkőzésen csak a Ferencváros veszíthetett, mi csak nyerhettünk, így is lett.