Mint arról nemrég beszámoltunk, a német Hamburger SV csapatánál folytatja pályafutását, illetve kezdi meg profi karrierjét az eddig a Ferencváros utánpótlásában pallérozódó Beke Péter.

A 16 éves támadó kapcsán a Bild című lap közölte, hogy egy újabb csiszolatlan gyémántra bukkant a HSV Thomas Doll csapatánál, és a német klub több alkalommal, alaposan felmérte a játékos képességeit, mielőtt elcsábította volna az FTC-től.

A cikkből az is kiderül, hogy Bekéért 115 ezer euró (hozzávetőlegesen 35 millió forint) nevelési költséget fizettek a zöld-fehéreknek.

3 meccs, 3 gól, 2 gólpassz

A fiatal csatár pedig eddig meghálálta a bizalmat, hiszen első három, a Hamburg U17-es csapatában lejátszott meccsén három gól és két gólpassz fűződött a nevéhez, hiába vannak még például nyelvi nehézségei a lap szerint – egyelőre a németet és az angolt is tanulja még a tini.

Boldog vagyok, hogy a HSV-ban futballozhatok és köszönöm az edzők bizalmát. A foci itt nagyon más, mint Magyarországon. A srácok sokkal gyorsabbak, agresszívabbak és erősebbek. Nem könnyű ehhez hozzászokni, de úgy gondolom, a helyes úton járok – idézi Bekét a lap.