A német Hamburger SV csapatánál folytatja pályafutását, illetve kezdi meg profi karrierjét az eddig a Ferencváros utánpótlásában pallérozódó Beke Péter. Az U-válogatott (U16, U17) támadó érkezését a HSV és maga is játékos is bejelentette már.

A klubhonlap kiemelte, hogy a németek már a nyár elején Budapestre utaztak, hogy az FTC-vel és a játékos családjával is egyeztessenek Beke szerződtetéséről, július elejétől pedig már Hamburgban edzett a fiatal csatár, aki egy felkészülési meccsen rögtön két góllal nyitott az U17-es csapatban.

Tudja, hol a kapu, pont az a típusú játékos, amilyen eddig nem volt a csapatunkban és már az elmúlt hetekben bizonyította tehetségét. De az is igaz, hogy a játék itteni intenzitását még szoknia kell – mondta a magyar srácról Pit Reimers szakvezető.

Nagyon boldog vagyok itt,  büszke lehetek arra, hogy egy ilyen nagy klubhoz tartozhatok. Hamburg gyönyörű, a HSV pedig egy igazi nagycsapat – mondta érkezéséről Beke, aki első tétmeccsét szombaton, a Dynamo Dresden ellen játszhatja majd.