A Ferencváros szerda este hazai pályán fogadta a MOL Vidi FC-t, 7 567 néző tekintette meg a helyszínen az MK-rangadót. “De hiába is őszül már a régi társaság, eldöntöttük nem adjuk alább” – ezzel a Nem baj, ha múlnak az évek című sláger dalszövegének részletével búcsúztak a Fradi-szurkolók Koós Jánostól a lelátón, amelyet az 1967-ben kitüntetett aranylabdással, és jó barátjával, Albert Flóriánnal közösen énekeltek, majd 1985-ben megjelenő nagylemezre fel is került a közös daluk.

A mérkőzést hatalmas érdeklődés előzte meg, valamint a gyászszünetet megelőzően, a játékosok kivonulása alatt Koós János legismertebb dala, a Kislány a zongoránál és a szokásos Fradi-induló is elhangzott.

A kezdősípszó előtt pedig egyperces néma csönd helyett hangos tapssal emlékeztek meg Koós Jánosról.

Így szólt a Kislány a zongoránál:

Koós János-megemlékezés

Így emlékeztek meg a két hete elhunyt Koós Jánsról a Ferencváros-MOL Vidi FC Magyar Kupa rangadón. 🙏⚽️

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. március 14., csütörtök

 

A megemlékezés során Koós János nevét és arcképét kivetítették az eredményjelzőre, valamint egy rövid beszédet is mondtak a közelmúltban elhunyt művészről.

Koós János örökké megmarad az emlékezetünkben. Halálával az egész Fradi családot hatalmas veszteség érte. Isten nyugosztalja, nyugodjék békében! Hajrá Ferencváros – mondta a hangosbemondó, majd Solymosi Péter sípszavára elkezdődött a találkozó.

Mint ismert, két héttel ezelőtt vasárnap érkezett a szörnyű hír, hogy rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész. A népszerű előadóművész életének meghatározó része volt az FTC szeretete, egyszer egy interjúban azt mondta, a Ferencvárost legalább annyira szereti, mint a feleségét, de ezt az asszony megbocsátja neki – emlékezett vissza a legendásan híres nagy Fradi-szurkolójára korábbi cikkében a fradi.hu.

LENKŐ PATRIK