Hajnal Tamás, a klub sportmenedzsere az M4 Sportnak pénteken elmondta, hogy hétfőnként, szerdánként és péntekenként gyakorolnak a népligeti edzőközpontban. Ilyenkor legfeljebb hat játékos van egyszerre a pályán, akik otthon öltöznek át, érkezéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket.

Ezeken az ötven-hatvan perces edzéseken minden játékformát, gyakorlatot mellőzünk, amelyek során a játékosok közel kerülhetnének egymáshoz, tehát betartjuk az előírásokat – nyilatkozta. Hozzátette, ezek a gyakorlatok leginkább fizikai terhelést jelentenek, de próbálnak labdarúgás-specifikus feladatokat adni, vagyis a labda is jelen van a gyorsulások, lassulások, irányváltások során.

Az FTC keretében tíznél is több nemzet képviselteti magát, de Hajnal elmondása szerint egyetlen játékostól sem érkezett olyan ilyen jellegű kérés a járvány kitörése előtt, vagy azóta, hogy haza szeretne utazni.

Számukra is természetes volt, hogy maradnak, és készenlétben várják, mit hoz a jövő – szögezte le. A korábbi 59-szeres válogatott futballista kifejtette: óriási kihívás számukra, hogy megtalálják a legjobb megoldást a jelenlegi körülmények között, hiszen mindenképpen meg akarnak felelni az egészségügyi előírásoknak.

A legfontosabb ebben a helyzetben, hogy mindenféle kockázatot kizárjunk és jó példát mutassunk. Ugyanakkor felelősséggel tartozunk a klub iránt is azzal, hogy megpróbáljunk olyan körülményeket teremteni, hogy a játékosokat arra is felkészítsük, hogy a bajnokság kezdetére a lehető legjobb állapotban legyenek – magyarázta.

Hajnal elmondta, sok magyar és külföldi sportvezetővel kommunikál, mindenhol elsődleges cél, hogy folytathassák a bajnokságot, ezt remélik a Ferencvárosnál is. Meglátása szerint ha mégsem engedné meg az egészségügyi helyzet a folytatást, akkor alaposan el kell gondolkozni, miként zárják le az idényt. Hangsúlyozta, hogy az FTC kedvező helyzetben van, hiszen két meccsel kevesebbet játszva három ponttal vezeti a tabellát a Vidi előtt, tehát ha jelen állás mellett fújnák le a pontvadászatot – ahogy Belgiumban tették -, a Fradi lenne a bajnok, Hajnal Tamás szerint azonban „akkor igazságos a végeredmény, ha az összes meccset lejátszották”.

– Ha a jövőben mégis úgy alakulnának a dolgok, hogy nem engedné ezt meg az egészségügyi helyzet, akkor kell majd jobban elgondolkozni. Mi kedvező helyzetben vagyunk, mert három ponttal vezetjük a bajnokságot úgy, hogy kettő mérkőzéssel kevesebbünk van. Szóval igazán senki nem kérdőjelezhetné meg a bajnoki címet, de még egyszer hangsúlyozom: mi szeretnénk lejátszani a hátralévő meccseket – zárta sorait Hajnal Tamás.

Az OTP Bank Ligában március 14-én rendeztek legutóbb mérkőzéseket, az idényből még nyolc forduló van hátra. (MTI/M4 Sport)