A Ferencváros bosnyák válogatott balhátvédje, Eldar Civic a sport1.oslobodjenje.ba adott interjúban már a hétvégi bajnoki folytatás kapcsán is nyilatkozott. Ebből idézünk az alábbiakban.

A koronavírus-helyzetről

Az egyértelmű, hogy a leállás nagy hatással volt ránk, játékosokra. Mostanra már befejezhettük volna az idényt, most viszont az a helyzet, hogy nyári szünetről aligha lesz majd szó. Az edzésekkel ugyanakkor nem álltunk le, hetente két otthoni tréningünk volt a karantén ideje alatt is, aztán kisebb csoportokban is edzettünk már. Nagyon tehát nem engedtünk ki azért. (…) Erős a klub helyzete, szerintem a krízis ránk akkora hatással nincs, de néhány magyar csapatnál elég nagy a válság, ez egyértelmű. Az is gond, hogy a szurkolók nem lehetnek jelen, így azért úgy fognak kinézni a meccsek, mintha edzések lennének.

Eddig hatszor teszteltek már minket koronavírusra, azaz nagyjából négynaponta ellenőriznek minket. Szerdán reggel is volt egy teszt, ami nem túl kellemes, de most ez a helyzet, nem tudunk változtatni rajta.

A bajnokság folytatásáról

Nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, bár talán már eldönthettük volna akár a bajnoki cím sorsát is. Most jön először két elmaradt meccsünk, három ponttal vezetünk a második helyezett előtt, szombaton kezdődik újra minden. Jön majd a szombat-szerda-szombat ritmusú hajrá.

Túlságosan nyugodtak azért nem lehetünk a folytatásban, rögtön két nehéz meccs vár ránk. Megyünk még a Fehérvárhoz és Újpestre is, a következő három forduló különösen fontos lehet a számunkra.

Távozhat Gróf a Fraditól: Az NB I-en belül válthat klubot