Ahogy arról beszámoltunk, a Ferencváros több játékosának értéke is jelentősen megnőtt a BL-főtáblára jutással, a Transfermarkt frissített adataiból kiderül, hogy az előző hónapok alapján az FTC keretének összértéke 4,4 millió euróval nőtt, így jelenleg 28,65 millió euróra taksálják.

A Fradiból 12 játékos piaci értéke emelkedett, a legnagyobb nyertes pedig a Barcelona ellen is remek játékot bemutatót Tokmac Nguen lett, akinek 1,4 millió euróval nőtt az értéke, így jelenleg 2,5 millió euróra becsülik az árát.

Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere szerint még ennél is többet érhet a kenyai származású támadó, aki az NB I-ben már öt gólnál jár, míg a Bajnokok Ligájában háromszor talált be.

Nemcsak a Barcelona ellen nyújtott teljesítménye miatt nőtt Tokmac értéke, hanem amit két éve folyamatosan nyújt a Fradiban. Már tavaly az EL-selejtezőkön, majd a csoportkörben is kimagaslóan játszott. Nagy erénye, hogy a legnagyobb csapatok ellen mutatja meg a kivételes képességeit: a gyorsaságát, a technikai képzettségét, a befejező kvalitását. Nemzetközi szinten is bármelyik csapatban megállná a helyét – jelentette ki Hajnal, akinek az M4 Sport Bajnokok Klubja című műsorában tett nyilatkozatát a Bors idézte.

Tudjuk, hogy sokan figyelik, és eljöhet az idő, amikor olyan ajánlat érkezik, amely neki és a klubunk számára is előrelépést jelenthet. Szerintem a Transfermarkt alábecsüli az értékét. Ha megnézzük, hogy a hozzá hasonló, nemzetközi szinten is kimagasló képességű játékosok a szomszédos országokban mennyiért váltanak klubot, akkor Tokmac értéke magasabb 2,5 millió eurónál

– tette hozzá.