A csakfoci.hu információi szerint a Fradi Miha Blazis leigazolása után még egy játékost szerződtet az átigazolási időszak utolsó napján.

Úgy tudjuk, Ghánából érkezik az új szerzemény Joseph Paintsil személyében. A 19 esztendős futballista a ghánai élvonalban szereplő, és elsősorban fiatal tehetségek kinevelésével foglalkozó Tema Youth együttesétől érkezik.

Az egyik legkeresettebb fiatal

A ghanafans.com óriási tehetségként ír Paintsilről, aki a ghánai futball egyik legkeresettebb játékosa lehet a következő időszakban. A beszámoló szerint az elsősorban támadó középpályásként, de szélsőként is bevethető futballista nagy munkabírású, kiválóan passzol, és remekül lát a pályán. A részletes cikk kiemeli, hogy a játékos fiatal kora ellenére nagyon nyugodt, és rutinosan, jól irányít: pontosan tudja, mikor kell rövid passzokkal „megnyugtatni” a csapatot, és mikor kell hosszú labdákkal, támadásba lendülni.

Korosztályos válogatott csapatkapitány

Paintsil egy korábbi interjújában elárulta, hogy sokan Andrés Iniestához hasonlították a játékát, és nagyon közel is áll hozzá a Barcelona spanyol labdarúgójának a stílusa.

Paintsil egyébként az U17-es ghánai válogatott csapatkapitánya volt, de bemutatkozott már az U20-as nemzeti együttesben is.

Mesterhármas júniusban

A ghánai élvonalból 26 mérkőzést játszottak le idén, a pontvadászat jelenleg is tart, a 10-esben játszó Paintsil csapata a középmezőnyben helyezkedik el. A 19 éves labdarúgó tehát játékban van, a Tema Youth legeredményesebb futballistája 9 góllal, a modernghana.com beszámolója szerint pedig június elején mesterhármast szerzett a Great Olympics elleni 4-0-s győzelem során.

Mint ismert, a Fradinak Ralf Zumdick révén jó kapcsolatai vannak a ghánai futballban. A zöld-fehérek másodedzője korábban volt Ghána szövetségi kapitánya is, és Fradi-korszaka alatt is járt már az afrikai országban. A csakfoci.hu információi szerint rövid időn belül a hivatalos bejelentés is megtörténik.

Joseph Paintsil