Mint ismert, ezúttal a Ferencváros képviseli az NB I-et a Bajnokok Ligájában, a bajnokcsapat számára július 9-én vagy 10-én kezdődik a legrangosabb európai kupasorozat első selejtezőköre.

Az előző évek nemzetközi kudarcai miatt a zöld-fehérek már igyekeztek a téli átigazolási szezonban megerősíteni a keretet, hogy júliusban összeszokott csapatként várják a BL-meccseket, ám Szergej Rebrovnak így sem lesz könnyű dolga az összeállítást illetően.

Csatárposzton ugyanis máris a sorozat nyitányán komoly problémákba ütközhet az ukrán tréner: alig lesz bevethető centere.

Nyikolaj Szignyevicset még decemberben a BATE játékosaként állították ki a PAOK elleni Európa Liga-mérkőzésen, így a fehérorosz játékos eltiltott lesz, csakúgy, mint Isael, aki tavaly augusztusban a Kajrat Almati színeiben kapott piros lapot a Sigma Olomouc otthonában lejátszott EL-selejtezőn.

Böde Dániel ugyan még hivatalosan a Fradi játékosa, ám meglepődnénk, ha ez a BL-selejtezők idején is így lenne, a közönségkedvenc csatár ugyanis az előző hétvégén tulajdonképpen bejelentette, hogy távozik, így alighanem őt is kihúzhatjuk – Ivan Petrjak pedig nyártól a MOL Vidi FC-nél folytatja pályafutását.

Böde bejelentette, hogy távozhat a Fraditól: “Maradtam volna még, de váltanom kell” – videók a fiesztáról

Az is köztudott, hogy Davide Lanzafame sorsa is bizonytalan még, a (társ)gólkirály ugyanis nehezen fogadja el, hogy nem biztos tagja a kezdőcsapatnak, így nem zárkózna el a váltástól, de az is biztos, hogy az FTC sem fog tőle megválni könnyedén, hiszen tavaly nyáron komoly összeget fizettek érte.

Könnyedén előfordulhat az a helyzet, hogy a jelenlegi keret támadói közül négyre sem számíthatna az ukrán szakvezető az első BL-párharc során, ami érthetően komoly problémát okozna, még akkor is, ha az elsősorban szélsőként bevethető Tokmac Nguen is játszott már centert.

Éppen a fent említettek miatt lehet fontos, hogy rendeződjön Lanzafame helyzete a klubnál, mint ahogy az sem kizárt, hogy még a BL-selejtezők előtt igazol új támadót a bajnok.