Nagyon sokat tanultunk a két héttel ezelőtti találkozóból, amit most tudtunk hasznosítani. Akkor kilencven percen keresztül védekeztünk, és nagyon sok helyzete volt az ellenfélnek, nekünk pedig egy volt, amiből gólt is szereztünk. A mai meccsen (a csütörtökin – a szerk.) viszont annál inkább voltak lehetőségeink, meg is nyerhettük volna a találkozót, de azt kell mondanom, hogy az oroszok előtt is adódtak helyzetek. Sokat tanultunk, hiszen mind védekezésben, mind helyezkedésben követtünk el hibákat, azonban ezeket mostanra kijavítottuk. Mindenki tette a dolgát szorgos hangyaként, így a 0-0 teljesen reális eredmény – kezdte a Ferencváros hátvédje, Botka Endre a csakfoci.hu-nak, majd a mérkőzés előtti elvárásokról és a csapata szerepéről is beszélt.

A kezdés előtt a döntetlen volt kimondva, hogy minimum érjük el, de ha netán sikerül nyerni, az csak hab lett volna a tortán. Nem tudom azt mondani, hogy csalódott vagyok, az egy pont is nagyon fontos számunkra.

Nem akarok nagyképű lenni, de a három pont is benne volt, hogy megszerezzük. A mai meccsen teljes mértékben felnőttük a CSZKA játékához.

Hellyel-közzel mi birtokoltuk többet a labdát, nagyon szépen játszottunk előrefelé, és ahogy említettem, megvoltak a helyzeteink. Összességében egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, ami előtt büszkén fejet hajthatunk.

Nem vagyunk még egy szinten a CSZKA-val, de folyamatosan tanulunk, mint a kiselefánt.

A 25 éves védő az összecsapás tanulságairól, a továbbjutási esélyekről, és a saját helyzetéről is szót ejtett.

Az ilyen kaliberű meccsekből sok mindent lehet kamatoztatni, még annak ellenére is, nem mindig adatik meg a lehetőség, hogy ilyen csapatok ellen megmérkőzzünk. Nehéz minden egyes mérkőzésre ugyanúgy felpörögni, legyen szó a bajnokságról vagy a kupáról, és ez meg is látszódik, de a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy becsülettel és kellő alázattal helytálljon.

Hízelgő, hogy továbbjuthatunk, ami egyben kellemes csalódás számunkra. Reméljük, a csillagok állása is úgy akarja.

A bajnokságban pedig pontazonossággal az első helyen állunk. Amit szerettünk volna, azt elértük teljes mértékben.

Nem éreztem magam rosszul, mondhatni otthonosan mozogtam a pályán. Fizikálisan és mentálisan teljesen rendben vagyok. Személy szerint nagyon bírom ezt a heti kétmeccses terhelést. A titok nyitja pedig éppen abban rejlik, hogy sok játékosunk van, akik azonos képességűek és ezáltal az edzőnk tud rotálni, így ha tűzközelben vagyunk, frissen tudunk beszállni.

LENKÓ PATRIK

Rebrov: “BL-szintű csapat ellen játszottunk, nem az NB I-ben” – a szurkolók is elégedettek lehetnek