“Összetörtek a BL-álmok a kihagyott helyzetek után” – írja a mérkőzésről tudósító cikkében a vg.no, amely emlékezteti az olvasóit, hogy néhány éven belül másodjára ér véget Magyarországon norvég futballkaland, utalva erre a 2015-ös budapesti válogatott találkozóra, amikor is Norvégia szintén a Groupama Arénában bukta el az Eb-részvétel lehetőségét.

– Elképesztően nehéz most. Nagyon közel voltunk, de az utolsó kis lépés hiányzott. Hihetetlen csalódottságot érzek most, életem egyik legrosszabb élménye ez – nyilatkozta a Molde középpályása, Magnus Wolff Eikrem.

A lap hozzáteszi, Etzaz Hussain, Eirik Hestad és Ola Brynhildsen előtt is “gigantikus lehetőségek adódott”, hogy a BL-csoportkörbe juttassa a Moldét, de nem tudtak gólt szerezni. A lap felidézi az odavágó második tizenegyesét, amit egy vitatott kezezés után végezhetett el a Fradi, és ezzel 3-2 helyett 3-3-as eredménnyel utazhatott a visszavágóra a Molde, ez pedig keserű szájízet hagy a norvégokban.

A tv2.no kiemeli, hogy százmilliók forogtak kockán, amikor a Molde újra bejuthatott volna 21 év után a BL-csoportkörbe. A győzelem elmaradt, de “így is van ok a mosolyra az EL-csoportkörért járó pénz miatt”. Ez a lap is megemlíti, hogy rossz szájízzel gondolhattak a norvégok a Groupama Arénába való visszatérésre, hiszen a válogatott itt bukta el az Eb-részvételt 2015-ben. “Ezúttal is drámai volt a mérkőzés, bár a magyaroknak most nem volt szürke nadrágos kapusuk, de így is sikerült továbbjutniuk” – utal a lap a korábbi magyar válogatott kapus, Király Gábor népszerűvé vált dresszére.

A találkozó legnagyobb ziccerét elhibázó Eirik Hestad rendkívül letörten nyilakotozott.

– Összetört a szívem… Ez volt életünk legnagyobb esélye arra, hogy a legjobb csapatok közé kerüljünk. Azt hiszem, életem végéig fennáll a veszélye annak, hogy álmatlan éjszakáim lesznek – mondta csalódottan a Molde játékosa.

Az Aftenposten.no szakértője el volt keseredve amiatt, hogy a Molde nem tudott élni a három nagyszerű lehetőségével, ami az álom megvalósulásához kellett volna.

– Nem tudom megérteni, hogyan hagyhatták ki az összes lehetőséget. Háromszor is centiken múlt a csoportkör – idézik a szakértőt, majd a lap megemlíti, hogy Etzaz Hussainnak, Eirik Hestadnak, Ola Brynhildsennek is hatalmas lehetősége volt arra, hogy a Molde történetének hőseivé váljanak.

Dibusz: “Még nem adtak puszit a bal lábamra”, Lovrencsics szurkol a Vidi EL-be jutásáért – nyilatkozatok