– Nem jutok szóhoz, hiszen nem is lehetett volna nehezebb a sorsolásunk – mondta Lovrencsics Gergő az M4 Sport kamerája előtt. – Ez a csapat megmutatta, hogy amióta Szergej Rebrov megérkezett hozzánk, teljesen átvettük az ő filozófiáját. Tudatosan építkeztünk, nem nyáron változtattunk 5-6 játékost a selejtezők előtt, hanem már télen felkészültünk rá, úgy próbáltuk meg építeni a csapatot, hogy nyárra összeálljunk. Ennek tavaly az EL-csoportkör volt az eredménye, most a BL-főtábla. Nagyon jól építkezünk, minden egyes játékos fejlődni akar, sikerre éhes, ezért tudtunk kiejteni ilyen csapatokat a selejtezőkben.

Ez a két év is mutatja, hogy nem szabad minket lenézni, félvállról venni, hiszen bizonyítottuk, hogy helyünk van Európában.

Szeretnénk a jövőben is, minden évben szerepelni, akár az EL-ben vagy a BL-ben. Idén bebizonyítottuk, hogy ez nem nagy feladat. Az utolsó két mérkőzés alapján megérdemeltük. Aki idegenben tud három gólt lőni, az hazai pályán nem fog elbukni.

Lovrencsics megjegyezte, az utolsó tíz perc meleg volt, kicsit félt, hogy nagyon magukra húzzák az ellenfelet és egy megpattanó labda bemegy, de ez is mutatja, hogy jó csapatnak szerencséje van.

– Jót tenne a magyar focinak, ha évről évre legalább egy csapat valamelyik csoportkörben tudna szerepelni. Legyen egy cél, motiváljuk a fiatalokat, akár külföldi minőségi labdarúgók érkezésével is. Bízom benne, hogy a Vidi is sikeres lesz és akkor meglesz a két csapat a csoportkörökben, de ez minden évben kellene, hogy tudjunk fejlődni – zárta a csapatkapitány.

– Még nem adtak puszit a bal lábamra, de köszönöm az ötletet – reagált már a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes a második félidei nagy védésére az M4 Sportnak adott nyilatkozatában. –  Az egy nagyon fontos védés volt, a második félidőben volt egy 15 perc, amikor beszorultunk, jöttek a beadások, lövések, helyzetek. Szerencsére azért többet sikerült blokkolni, annál a helyzetnél pedig tényleg nagy védésre volt szükségem.

Örülök, hogy a stoplim elérte a labdát, nagyon minimális érintés volt, de ez elég volt ahhoz, hogy megőrizzük a kapunkat a kapott góltól.

Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy ha 0-ra lehozzuk, akkor megvan a továbbjutás. Sikerült, de nehéz volt, hihetetlen érzelmek szabadultak fel a mérkőzés után. Nagyon nehéz ezt most még felfogni, de amióta tudtuk azt, hogy playoffot játszunk, íg mindenki eljátszott már ezzel a gondolattal. Az előzmények ismeretében úgy is léptünk pályára, hogy ezen a meccsen kiharcoljuk a továbbjutást. Az utóbbi évek legnagyobb sikerét értük el, és még inkább növeli az értékét, hogy tavaly az EL-csoportkörben szerepeltünk. Azt beszéltük, szeretnénk szintet lépni, és ez sikerült is.

Botka: “Az egész országnak nagyon fontos volt ez a meccs”, Sigér: “Most megbeszéljük, milyen sorsolást szeretnénk” – BL-értékelések