Nemcsak a Fradi-szurkolóknak, hanem az egész országnak nagyon fontos volt ez a meccs, hatalmas dolog, amit elértünk. Tudjuk mit jelent ez a szurkolóinknak. Büszkék vagyunk rá, hogy boldoggá tehettünk mindenkit.

Nem tudok olyan csapatot mondani, amelyikkel a legszívesebben játszanék. A legerősebb csapatok ellen fogunk pályára lépni.

Az első meccs nehezebb volt, akadt olyan 30 percünk, amit nem tudunk hova tenni. Most kezünkben tartottuk a meccset, az történt amire készültünk, nem volt meglepetés a játékukban. Az utolsó tíz percet megnehezítette, hogy 0-0-val mentünk bele, de megoldottuk, ez a legfontosabb – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Fradi védője, Botka Endre.

Sigér Dávid az M4 Sportnak adott interjújában is kiemelte, ez egy óriási siker, ennél szebben nem is lehetett volna ezt megírni, és még nem is tudják, mi vár rájuk ezután.

Hogy milyen volt kicsit fentebb játszani? Nem is nagyon mondanám ezt, igazából úgy vettem ki a részemet a védekezésből, hogy próbáltuk egy oldalra terelni a labdakihozatalukat, és arra kényszeríteni őket, hogy ívelgessenek, és ez nagyon sokszor sikerült is. Az első félidőben sikerült megvalósítanunk, hogy távol tartsuk őket a kapunktól, nem tudtak kombinatívabb játékot bemutatni, a második játékrészben ezzel viszont meggyűlt a bajunk. Amikor kezdett elfogyni az erőnk, akkor nem tudtunk három a kettőben helyezkedni és futómennyiséggel kompenzálni, hogy lezárjuk a belépéseiket, akkor már voltak meleg pillanatok. Ekkor azonban jött egy mentés, becsúszás, fejes, vagy Dibusz Dénes ott volt a végén.

A középpályás a norvég ellenfelet is dicsérte, szerinte nem véletlen, hogy a Molde eljutott idáig. Hozzátette, az volt a legveszélyesebb, hogy nem volt annyira “felhájpolva” , hogy a Molde mekkora csapat, ellenben a Fradi eddigi selejtezős ellenfeleivel.

– Alázatos, szívós csapat volt, amely küzdött a végsőkig, minden elismerésem az övék. Talán az egyik legnehezebb meccs volt.

Azt szokták mondani, minél többet kell küzdeni a sikerért, annál édesebb az íze, és ennek most nagyon édes az íze.

Nagyon reméltem, hogy érdekeltek leszünk a BL-sorsolásban, de eddig nem is akartam a lehetséges ellenfeleken gondolkodni, és most sem gondolkodtam még azon, hogy kiket akarok. Nem szerettem volna előre rohanni, de most 1-2 nap alatt megbeszéljük a srácokkal, milyen sorsolásban reménykednénk. Nyilván örülnénk annak, ha egy nagy csapat érkezne ide, és ez szinte majdnem 100 %, hogy így is lesz – zárta Sigér.

Fradi: BL-menetrend, lehetséges ellenfelek, megszerzett koefficienspontok – mit eredményez a továbbjutás?