Mint ismert, kedd este a Ferencváros 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe: a magyar bajnokcsapat a selejtező utolsó körének visszavágóján – a múlt heti idegenbeli 3-3-at követően – gól nélküli döntetlent játszott a norvég Moldéval.

A csoportkörbe jutással a Ferencváros az eddig megkeresett 6,4 millió euró (körülbelül 2,3 milliárd forint), mellett további 15,25 millió euróhoz (körülbelül 5,5 milliárd forint) jut, de további bevételekre tesznek szert a televíziós közvetítések díjaiból, valamint az európai rangsor alapján a helyezés után járó összegből, ami 1.08 millió euró. A BL-csoportkörben is hatalmas összegeket kereshet a klub, a csoportmérkőzéseken elért minden győzelem 2.7 millió, míg a döntetlen 900 ezer eurót ér.

Az UEFA-együtthatók terén is hatalmasat lépett előre a kilencedik kerületi klub, amely az idei BL-selejtezőt 9.00 pontjával is már kiemeltként kezdte, a Molde elleni párharcig pedig további 3 egységet gyűjtött, míg a BL-csoportkör kiharcolásért plusz egyet kapott, azaz biztos, hogy legalább 12.5-ös koefficienssel zár.

A BL-csoportkör sorsolására csütörtökön 17 órától kerül sor, jelenleg még nem teljes a 32 csapatos főtábla mezőnye, hiszen szerda este még három playoff-mérkőzést játszanak, de az már biztos, hogy a Ferencváros a 4. kalapban vár ellenfelekre.

Íme, a kalapok beosztása

1. kalap

Bayern München
Sevilla
Real Madrid
Liverpool
Juventus
Paris Saint-Germain
Zenit Szentpétervár
Porto

2. kalap

Barcelona
Atlético Madrid
Manchester City
Manchester United
Sahtar Doneck
Borussia Dortmund
Chelsea
Ajax

3. kalap

Dinamo Kijev
RB Leipzig
Internazionale
Olympiakosz
Lazio
Atalanta

3. vagy 4. kalap (a selejtezős továbbjutóktól függően)
Lokomotiv Moszkva
Olympique Marseille

4. kalap

Borussia Mönchengladbach
İstanbul Başakşehir
Rennes
Ferencváros
Midtjylland/Slavia Praha
PAOK/Krasznodar
Salzburg/Maccabi Tel Aviv

Meccsnapok a BL-csoportkörben

1. forduló: október 20/21
2. forduló: október 27/28
3. forduló: november 3/4
4. forduló: november 24/25
5. forduló: december 1/2
6. forduló: december 8/9

Forrás: UEFA.com

Rebrov nem pofozógépnek viszi a Fradit a BL-csoportba: “Ha nem vesz minket valaki komolyan…” – félbeszakadt a sajtótájékoztató

Jó lenne, ha 1 perc alatt tudnád ma, mikor,
milyen meccsek lesznek a tévében? Akkor figyelj!