Augusztus elején szerződtette a Ferencváros a Dinamo Zagrebtől a 20 éves Roko Baturinát, aki alighanem maga sem gondolta volna, hogy alig egy hónap múlva már volt csapata ellen fog készülni.

A horvátországi lapinformációk szerint 1 millió euró körüli összegért szerződtetett támadó debütálni még nem tudott érkezése óta az FTC-ben (kétszer a kispadon ült), de nagyon készül már a Dinamo elleni szeptemberi BL-ütközetre.

Mindig extra motivációt jelent egy futballistának a volt klubja ellen játszani. Így van ez az én esetemben is, ezért is szerettem volna, ha összesorsolnak minket. Tudom, hogy a csapattársaimnak is milyen sokat jelent, hogy ismét összejött ez a párosítás. A Ferencváros ugye egy éve kétszer is játszott a Dinamóval, a zágrábi döntetlen után a Dinamo magabiztos jutott tovább Budapesten. Emiatt is rendkívül motivált most a Ferencváros, mindenki revánsot akar venni és tovább akar jutni. Persze tisztában vagyunk azzal, milyen minőséget képvisel az ellenfelünk, hogy milyen nagy kihívás is áll előttünk, de a Djugarden és a Celtic kiejtése után a csapat készen áll erre a csatára is.

Baturina arról is beszélt a horvát portálnak, miben lépett előre a Ferencváros az előző évhez képest.

Természetesen sokat számít az az egy évnyi, felbecsülhetetlen értékű plusz nemzetközi tapasztalat, az Európa Liga-főtáblás szereplés, vagy épp a BL-selejtezőkön, ami rengeteget jelent minden csapatnak. Senki nem fél a Dinamótól, mindenki rendkívül motivált. Szerintem az, hogy a Fradi otthon játszhat, nézők nélkül is jelent némi előnyt.

A fiatal csatárt megkérdezték arról is, milyen hasznos titkokkal, információkkal tudta ellátni edzőjét, Szergej Rebrovot volt klubjáról?

Őszintén, mit mondjak Rebrovnak a Dinamóról? Már mindent tud róla. Amit pedig esetleg mégsem, azt a szakmai stáb tagjai felmérik és elmondják neki, minden szükséges információt megkap az edzőnk a mérkőzést megelőzően.

Ráadásul ugye tavaly személyesen is felmérhette őket. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy igencsak felkészülten állunk majd ki a mérkőzésre – tette hozzá Baturina.

A Ferencváros szeptember 16-án (szerdán), 19 órától játszik a horvát bajnok Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében, zárt kapuk mögött. A továbbjutó a Qarabag-Molde párharc győztesével játszhat a BL-csoportkörért.

50 százalék esélyt lát Fradi-légiós a Dinamo ellen: “Félelmetes játékosaik vannak, de bosszút akarunk állni”