Mint ismeretes, a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének sorsolásán a Ferencváros – a tavalyi évhez hasonlóan – megint a Dinamo Zagrebbel találkozik majd. A hovát bajnok tavaly 5-1-s összesítéssel búcsúztatta a zöld-fehéreket, akik ezúttal egy meccsen, Budapesten próbálkozhatnak meg a bravúros továbbjutással.

A tavalyi párharc során egyszer csereként, egyszer kezdőként játszott a bosnyák válogatott Eldar Civic, akit a horvát 24sata.hr kérdezett az újabb FTC-Dinamo Zagreb csatáról.


A sorsolásról

Hidd el, tudtam, hogy a Dinamót fogjuk kapni. Amint legyőztük a Celticet, rögtön azt mondtam mindenkinek az öltözőben, hogy figyeljék meg, megint a Dinamóval fogunk játszani. Így is lett. Hogy mi a reakcióm?

Elégedett vagyok a sorsolással, nem olyan rossz ez! Persze, kaphattunk volna könyebb riválist is, de a Celticnél is, őket meg legyőztük Glasgow-ban. Szerintem 50-50 százalék az esély a továbbjutásra, nincs igazi favorit ebben a párharcban. Szeretnénk bosszút állni a tavalyi vereség miatt, nem volt könnyű elfogadni akkor az  0-4-et.

Most mindent megteszünk majd azért, hogy visszaadjuk nekik, amit akkor kaptunk. Egyébként amint eldőlt, hogy ismét egymás ellen játszik a két csapat a BL-ben, válogatottbeli csapattársam, Gojak máris elkezdtük egymást viccesen provokálni…

A mai Dinamóról

– Az hatalmas hendikep a Dinamo számára, hogy sem a spanyol Dani Olmo, sem Nenad Bjelica vezetőedző nem áll már a rendelkezésükre. Olmo egy igazi klasszis, Bjelicával pedig egészen másképpen futballozott a zágrábi együttes. Majd meglátjuk, most mi lesz. Az egy pici előny a számunkra, hogy otthon játszhatunk, még úgy is, hogy nem lesz ott a szurkolóink.

A Dinamónak félelmetes játékosai vannak azért így is, Gojak, Petkovic vagy Ademi, egy nagyon érdekes és kemény meccset várok.

Optimista vagyok és bízom abban, hogy nem omlunk majd úgy össze, mint egy évvel ezelőtt. 

BL: “El akartuk kerülni a Ferencvárost; de mi vagyunk a Dinamo!” – horvát visszhangok a sorsolás után