Mint ismeretes, a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének sorsolásán a Ferencváros – a tavalyi évhez hasonlóan – megint a Dinamo Zagrebbel találkozik majd. A hovát bajnok tavaly 5-1-s összesítéssel búcsúztatta a zöld-fehéreket, akik ezúttal egy meccsen, Budapesten próbálkozhatnak meg a bravúros továbbjutással.

A tavalyi párharc zágrábi főszereplői közül többen (Petkovic és Gojak a tavalyi budapesti meccsen talált be például) is véleményt formáltak arról, mit gondolnak, hogy ismét az FTC-t sodorta az útjukba a sors (és az UEFA).

Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb csatára): – Erős ellenfél a Ferencváros, amelyet jól ismerünk az előző évből. A lehető legjobban felkészülünk majd a budapesti BL-selejtezőre. Nem lesz könnyű dolgunk, de hiszek a csapat erejében.

Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb kapusa): Sokkal nagyobb szerencsénk is lehetett volna a sorsoláson, de ez van, el kell fogadnunk a helyzetet. A Ferencváros egy komoly csapat, ráadásul otthon is játszhatnak, így biztos, hogy nehéz dolgunk lesz. De hasonló volt a helyzet egy éve is, akkor mi jutottunk tovább, és különösen szívesen emlékszünk vissza a budapesti visszavágóra. Hiszek a továbbjutásunkban, optimista vagyok.

Amer Gojak (Dinamo Zagreb támadó középpályása): – A bosnyák válogatottnál volt épp találkozónk, amikor megtudtam a hírt. Nem egy könnyű ellenfél a Ferencváros, de a BL ezen szakaszában már nincs is ilyen rivális. Az, hogy Budapesten lesz a mérkőzés, a riválisunknak kedvez, de tavaly is ott volt a visszavágó és tudjuk, mi lett a vége…Komolyan kell vennünk az összecsapást, alaposan fel kell készülnünk és hinnünk kell magunkban!

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb hátvédje) : – A Ferencváros volt az egyik olyan klub, amelyet el akartunk kerülni. Évről évre előrébb lépnek, és biztos, hogy most különösen motiváltak lesznek az előző évben történtek miatt. De tisztában vagyunk a képességeinkkel, megfelelő óvatossággal és önbizalommal, illetve jó felkészüléssel szerintem elérhetjük a célunkat, a playoff-körbe jutást.

Lovro Majer (Dinamo Zagreb támadó középpályása): – Szerénynek kell maradnunk, tisztelnünk kell az ellenfelet, és alaposan fel kell készülnünk majd. A Ferencváros folyamatosan fejlődik, a klub évről évre feljebb lép, de mi vagyunk a Dinamo. Bízom benne, hogy kevesebb stressz mellett jutunk majd tovább, mint tettük a Kolozsvár ellen.

Itt a Fradi-Dinamo Zagreb visszavágó a BL-ben! – megint összejött a párharc