A mérkőzést két gólpasszal záró Botka Endre szerint nem az utolsó 30 perc játékából kell kiindulni, ha valaki meg akarja ítélni a Fradi szerdai játékát.

Nem biztos, hogy csak arról kell beszélnünk, mi történt az utolsó 30 percben. Abból kell inkább erőt merítenünk, ahogyan az első nagyjából 60 perc zajlott, mert nagyon jól játszottunk addig.

Hogy utána mi történt, azt nagyon nehéz megmondani, talán a szögletből kapott gól kicsit összezavarta a fejeket, és nem nagyon tudtunk kijönni a nyomás alól. Hála Istennek, hogy a végén ki tudtunk egyenlíteni, így kicsivel azért jobb az összkép. A második gólig azt éreztem, az érvényesül a pályán, amit akarunk, addig végig domináltunk. Nem tudok mit mondani arra, mi történt azután. Biztos, hogy tanulni fogunk a mérkőzésből. Nem kell azért borúsan nézni a találkozót, lőttünk azért három gólt idegenben. A visszavágón, megint egy meccsen dől majd el minden, mint az eddigi körökben. Tovább kell jutnunk! (M4 Sport)

A válogatott védő kitért a két 11-es szituációra is:

Tudtuk és láttuk, hogy az Ihor (Haratin – a szerk.) nem kézzel ért a labdához. A mi 11-esünknél viszont nem igazán láttam, mi történt, ezért is nagyon jó, hogy ilyenkor itt van a videóbíró – mondta Botka már a FradiMédiának.

A csapatkapitányi karszalagot is viselő Dibusz Dénes úgy látja, hogy ha azt jásszák a visszavágón, amit tudnak, akkor nem lehet gond a Molde elleni továbbjutással.

Az első félidőben viszonylag jól játszottunk, tudtuk tartani a labdát, meg tudtuk játszani az embereket a védelmi vonaluk és a középpályájuk között. Ebből aztán a második félidőben gyakorlatilag semmi nem valósult meg. Igaz, hogy a második gólt is megszereztük, hogy már addig sem volt nagyon értékelhető momentumunk a szünetet követően.

Azt hittem, a 2-0 megnyugtatja majd a csapatot, ehelyett egy hatalmas káosz vette kezdetét a pályán.

A jobb oldalukat nagyon használták, oda építkeztek és vezették a támadásaik többségét, mi pedig nem igazán tudtunk ezzel mit kezdeni, pedig megbeszéltük, hogyan védekezzünk ez ellen.  Nem tudtuk nyomás alá helyezni a középpályás-sorukat, forgatni tudták a játékot, a széleket, jöttek is a beadások, szögletek, és sajnos meg is fordították a mérkőzést. De annak örülnünk kell, hogy egyenlíteni tudtunk, így azért egy olyan eredménnyel tudunk majd pályára lépni, ami azt sejteti, hogy a kezünkben van a sorsunk. Ha azt játsszuk majd, amit a képességeink alapján tudunk, akkor meglesz a továbbjutás. (M4 Sport)

A második FTC-gólt szerző albán válogatott Myrto Uzuni nem titkolta, hogy csalódott, hogy “csak” döntetlen lett a norvégiai találkozó vége.

Nagyon szomorú vagyok az eredmény miatt, hiszen nyerni akartunk magunkért, a szurkolókért és a családtagjainkért is. De ilyen a futball. Ettől függetlenül úgy érzem, jó munkát végzett a csapat és otthon minden esélyünk meglesz a továbbjutásra. Most ki kell elemeznünk a hibákat, hogy mit csináltunk jól és rosszul. Remélem, Budapesten nyerni fogunk. 

A mérkőzés előtt hangzatos nyilatkozattal is jelentkező Franck Boli már a 7. percben vezetést szerzett a Ferencvárosnak. A három idegenbeli gól ellenére azonban ő sem volt igazán elégedett a végkifejlettel.

Jól kezdtünk, sikerült kialakítanunk a lehetőségeket és a kezünkben tartottuk a mérkőzést. 2-0 után valamiért visszább vettünk, ilyet nem szabad csinálnunk. De ebből is tanulnunk kell. Az idegenbeli 3-3 jó eredmény, de nem tudok elégedett lenni vele. Nyernünk kellett volna, de már vége a meccsnek. A visszavágón nem kényelmesedhetünk el, küzdeni és hajtani fogunk! 

Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. mérkőzés:

Molde – Ferencváros 3-3 (James 55., Eikrem 65., Ellingsen 83., ill. Boli, 7., Uzuni 52., Haratin 87. – 11-esből)

Beszámoló itt! 

Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Wolff Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – James (Bolly, 89.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér, 70.) – Tokmac (Isael, 88.), Boli (Zubkov, 72.), Uzuni