Kiválóan kezdte a meccset a Fradi. A 7. percben Botka adott jobbról középre, Boli megelőzte védőjét és négy méterről a kapuba lőtt. Ezt követően a Molde valamelyest többet birtokolta a labdát, de veszélyt nem jelentettek a hazaiak Dibusz kapujára. Jamesnek volt két fejese, de mindkettő pontatlan volt. A félidő utolsó negyedórája megint a Fradié volt, a magyar bajnok magabiztosan őrizte az előnyét.

Ilyen még soha nem volt Fradi-meccsen: A BL-playoffban az UEFA fizeti a videóbírós rendszert

A második félidőt is jól kezdtük. Az 52. percben ismét Botka adott pontosan középre, Uzuni pedig 11 méterről fejelt a jobb sarokba. Gyorsan jött azonban a szépítés: egy jobb oldali szöglet után James 5 méteres fejesébe Dibusz csak belekapni tudott, de a labda a hálóban kötött ki.

A norvégok gyorsan egyenlítettek: Eikrem egy szép támadás végén 12 méterről kapásból kilőtte a jobb sarkot.

A 74. percben az addig hibátlanul játszó Blazic eladta a labdát a saját térfelének közepén, James kapura tört, majd lövését Haratin blokkolta a tizenhatoson belül. Félő volt, hogy kézzel tette, de kétperces videóbírózás után végül a játékvezető nem ítélt 11-est.

A 83. percben sajnos fordított a Molde: egy balról érkező szabadrúgást Ellingsen fejelt a jobb sarokba. Szerencsére gyorsan egyenlítettünk, a csereként beállt Zubkov lövését a tizenhatoson belül kézzel blokkolták, a játékvezető 11-est ítélt, amit Haratin a bal sarokba lőtt.

A 3-3 jó eredmény idegenben. A visszavágót szeptember 29-én, kedden 21 órától rendezik a Groupama Arénában.

Sokat érhet az idegenben lőtt három gól.

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. szeptember 23., szerda

Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. mérkőzés:

Molde – Ferencváros 3-3 (James 55., Eikrem 65., Ellingsen 83., ill. Boli, 7., Uzuni 52., Haratin 87. – 11-esből)

Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Wolff Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – James (Bolly, 89.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér, 70.) – Tokmac (Isael, 88.), Boli (Zubkov, 72.), Uzuni