A “Calcio Mio” nevű futballportál azon “elfelejtett” olasz játékosokat vette górcső alá, akiket kicsit elfelejtettek már otthon és nincsenek igazán szem előtt sem, mert Bufonnal, Verrattival (PSG), Balotellivel (Nice) vagy Jorginhóval (Chelsea) ellentétben a válogatottnál sem veszik őket számításba. A lap súlyozta az érintett játékosok őszi produkcióját, ez alapján három-három futballista került kiemelésre, mint pozitív, illetve mint negatív példa.

A Ferencváros 31 éves támadója, az OTP Bank Liga góllövőlistáját 8 találattal vezető Davide Lanzafame az előbbi kategóriába került, Daniel Caligiuri (Schalke) és Federico Macheda (Panathinaikosz) társaságában.

“A Juventusnál nevelkedett Davide Lanzafame soha nem tudott berobbanni a Serie A-ban, az utolsó élvonalbeli meccsét 2012. április 24-én játszotta itthon. Hat évvel később, Magyarországon megtalálta a formáját. Első félévét töltötte új klubjánál, a Ferencvárosnál, amely magabiztosan vezeti a bajnokságot. A 10-es mezben Lanzafame abban a pozícióban játszik, amelyben mindig is szeretett, előkészít és befejez, sőt, gyönyörű találatokat is lő.”

“Ha egy erősebb bajnokságban játszana, amely színvonalának nem kellene még tovább fejlődnie…

Lanzafame és csapata célja nem is lehet más tavasszal, mint az első hely megőrzése, amellyel a BL-be is jegyet válthatnának. Lanzafame statisztikái ősszel: 20 meccs, 8 gól, 5 gólpassz” – foglalja össze a csatár produkcióját a portál.