– Egy nagyon fontos párharc áll előttünk, ez még fontosabb, mint az első selejtezőkör volt – kezdte a nyilatkozatát Peter Stöger vezetőedző. – Az első párharcot jól vettünk, nem volt minden tökéletes természetesen. Sok helyzetünk volt, de az ellenfélnek is volt néhány, több, mint amennyit szerettem volna. A mostani ellenfél ellen a legjobb tudásunkat kell nyújtanunk, fontos lesz, hogy emeljünk a játékunk színvonalán, és ha így lesz, továbbjutunk. A holnapi meccsen alapvetően mi vagyunk a favoritok, de egy nagyon magas szintű focit kell bemutatnunk. Ellenfelünk négy- és ötvédős rendszerben is képes játszani, mindkettőre készen állunk. Teljesen másfajta a holnapi ellenfelünk, mint a Prishtina, nem is lehet őket összehasonlítani. Az ötvédős rendszerre kell készülnünk, ebből a szempontból talán rendezettebb és nem annyira fizikális játékot fognak játszani, mint a koszovóiak. Nem lesz könnyű mérkőzés, de mi vagyunk a jobb csapat és ennek ki kell jönnie holnap. 

Az osztrák szakember Botka Endrével kapcsolatban elmondta, hogy az utóbbi időben sikerült együtt edzenie a csapattal, miután kisebb sérüléssel küzdött, a vasárnapi edzésen nagyon jól is teljesített.

– Maximálisan a támadásra kell helyezni a hangsúlyt úgy, hogy közben a védekezésünk is szervezett. Öt-hat játékossal tudunk támadni, a csapat többi részének viszont maximálisan kell koncentrálnia a védekezésre. Nem szeretek a meccsek előtt részletesen beszélni az ellenfélről, nehogy holnapig véletlenül valamit megváltoztassanak ez alapján. A legfontosabb, hogy megtaláljuk az egyensúlyt támadásban és védekezésben és megfelelően kihasználjuk a pontrúgásunkat. Természetesen láttam a BL-sorsolást, de a legfontosabb a következő lépésre koncentrálni, nem azon kell gondolkodni, mi történhet két hét múlva – zárta Stöger.

Sigér Dávid a nyilatkozata elején elmondta,azt várja a holnapi meccstől és a párharctól, hogy mutassák meg, előrébb tudtak lépni az első két selejtezőhöz képest játékban.

– Eredményességben megfelelő mennyiségű gólt sikerült szereznünk, de volt némi hiányérzetem, ám ez talán felróható, hogy azok voltak az első tétmeccsek, nem tudtunk olyan túl sokat együtt készülni. Azt várom, hogy kellően óvatosak leszünk a következő ellenfelünkkel, abszolút nem fogjuk lebecsülni őket, de közben nagyon bátran és kezdeményezően tudunk fellépni és tudjuk, hogy itthon nagyon jó eredményt kell elérni. Mivel oda-visszavágós a párharc, fontos, hogy mindkét meccsen kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsunk és a lehető legkevesebb gólszerzési lehetőséget engedjük az ellenfélnek. Abban biztos vagyok, hogy a két mérkőzés alatt sikerülni fog gólt és gólokat szereznünk, a kulcs az lesz, mennyire tudunk szervezettek lenni védekezésben, és hogyan tudunk átmenni támadásba – folytatta a magyar válogatott középpályás.

Sigér kérdésre válaszolva elárulta, kedvelte az idegenben lőtt gólok szabályát, volt egy pikantériája, hogy lehetett számolgatni, hogy mennyit ér egy idegenben lőtt gólt, az új szabállyal viszont sokkal tovább nyitottak maradnak a párharcok, mert ugyanannyi értéke lesz minden gólnak. Azzal kapcsolatban pedig, hogy újra két felvonásosak a párharcok kiemelte, hogy “ha te vagy az esélyesebb jobb, ha két meccs van, mert nagyobb eséllyel tudod a saját javadra fordítani a meccset, ha viszont egy nálad jóval erősebb ellenfél van, mint ahogyan tavaly is volt erre példa, akkor egy meccs alatt jobban meg lehet lepni egy ellenfelet – mindig úgy kell érvényesülni, ami a szabály.”

BL-sorsolás: Megvan, melyik csapat lehet a Fradi következő ellenfele Európában