Hétfőn, 12 órától tartották meg Nyonban, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) központjában a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolását, amelyen kiderült, melyik csapat lehet a Ferencváros következő ellenfele, amennyiben a zöld-fehérek túljutnak a litván Zalgirisen a második selejtezőkörben.

Az FTC–Zalgiris párharc győztese a II-es csoportba került a sorsolás előtt, a nem kiemelt csapatok közé, és kiderült, hogy a magyar bajnok a cseh Slavia Prahával találkozhat a következő körben, ha továbbjut. Az első meccset Budapesten rendezhetik meg.

A cseh aranyérmes az egész kelet-közép-európai térség egyik legerősebb csapata, olyan játékosokkal, mint a 11 millió euróra taksált 20 éves szenegáli szélső, Abdallah Sima, a cseh válogatott David Zima, Ondrej Kolar és Tomas Holes, vagy a román Nicolae Stanciu.

Az előző idényben a prágai csapat egészen az Európa Liga negyeddöntőjéig menetelt, búcsúztatva az angol Leicester City-t és a skót Rangerst is, csak az Arsenal tudta megállítani végül a cseheket.

https://sport.aktualne.cz/tomas-holes-slavi-branku-v-derby-na-jare-2021/r~b9883aaa9aec11eb89ccac1f6b220ee8/r~7cc2297ee87a11eba824ac1f6b220ee8/

A BL-selejtező 3. fordulójának első mérkőzéseit augusztus 3-án és 4-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg. Ha a Fradi esetleg kiesik a Zalgirisszel szemben, úgy az Európa Liga selejtezőjében folytathatja szereplését. Az UEFA korábbi bejelentése szerint a BL-, az EL- és az EKL-selejtezőben sem lehetnek majd jelen vendégszurkolók a stadionokban.

EKL: Az Újpest Bukarestbe is mehet, a Puskás Akadémiára a Feyenoord is várhat – itt vannak a potenciális ellenfelek