Bajnokok Ligája-selejtező, playoff-kör, 2. mérkőzés:

Ferencváros – Young Boys 2-3 (Wingo 18., R. Mmaee 27., ill. Zesiger 4., Fassnacht 56., Mambimbi 93.)

Beszámoló itt!Közvetítés itt!

Piros lap: Laidouni (FTC, 64.)

Továbbjutott a Young Boys, kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel.

Peter Stöger (FTC):A lehető legrosszabbul indult ez a meccs, de a mentalitása, a tartása a csapatnak kiváló, a szurkolók támogatása pedig hihetetlen volt. Úgyhogy szerintem egy nagyon jó meccset hoztunk össze.

Négy gólt szereztünk, ami akár elég is lehetett volna, de nem volt elég hatékony a védekezésünk. Az első meccsen is három gólt kaptunk a 16-oson kívülről. A különösen fontos pillanatokban talán túlságosan könnyű gólokat kaptunk, de az ellenfélnél vannak minőségi játékosok, akik minőségi gólokat is szereztek. A szurkolók szerintem elégedettek lehetnek a csapat teljesítményével, ami arra sajnos nem volt elég, hogy a Bajnokok Ligájába jussunk.

Arra egy picit azért büszke vagyok, hogy így teljesített a csapat, mert ez nem volt egy könnyű helyzet az első 5 percet követően. Szerintem egy nagy harcot láttunk a csapatunktól. Nagyon sok erőt kívett az első félidő nálunk, a Young Boys pedig kicsit változtatott a második játékrészre a támadásépítésben. Többet kellett védekeznünk, nem volt egyszerű, de én elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel. Sajnos nem jutottunk a Bajnokok Ligájába, de szerintem egy nagy siker, hogy az Európa Ligába kerültünk, és hogy a csoportkörben folytatjuk. 

Az osztrák szakember a meccset követő sajtótájékoztatón Laidouni kiállításáról is beszélt:

Úgy gondolom, hogy összességében nagy energiákat mozgósított a pályán a csapat, ami a sárga lapokban is megmutatkozott. Voltak olyan lapok, amik benne vannak a játékban, de szerintem nem szükséges leállni vitatkozni a játékvezetővel, az ilyen lapok nem megengedhetőek – utalt a középpályás első, felesleges lapjára Stöger. – Ráadásul ismerjük is ezt a bírót (az orosz Szergej Karaszjovot – a szerk.), szerintem egy jó szakember, de nem szereti, ha veszekednek vele a játékosok, erre direkt ki is tértünk a meccs előtt.