I. félidő:

Telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a Groupama Arénában. Jobban kezdett a Young Boys, a 3. percben Ngamaleu éles szögből leadott lövése ment mellé egy védőről. A szöglet után pedig Zesiger fejelt hat méterről a jobb sarokba, vezetéshez juttatva a vendégeket (0-1).

A Fradi a 11. percben veszélyeztetett először, amikor Wingo beadását követően Mmaee fejelt fölé. Egy perccel később Uzuni ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Zachariassen fejelt, a kapus azonban biztosan fogta a labdát. A 18. percben egyenlített a magyar bajnok: Ryan Mmaee adott középre, Von Ballmoos csak beleütni tudott, a labda Wingo elé került, aki közelről nem hibázott (1-1). A játékrész közepén Maceiras indult meg, 17 méterről eleresztett bombája a jobb kapufán csattant.

A 27. percben megszerezte a vezetést a magyar bajnok: egy balról elvégzett Uzuni-szöglet után Ryan Mmaee csúsztatott 4 méterről a kapuba (2-1). Mindez azt jelentette, hogy ekkor hosszabbításra állt a párharc.

A félidő hajrája a hazaiaké volt, de nagy helyzet már nem alakult ki. A 44. percben Laidouninak volt egy fejese, ami a kapu fölé szállt.

II. félidő:

A második félidőt valamivel óvatosabban kezdte mindkét csapat. Az 56. percben aztán Elia becsapta Kovacevicet, jobbról pontosan adott középre, és Fassnacht 10 méterről kiegyenlített (2-2).

A 63. percben majdnem átvették a vezetést a svájciak, Elia 5 méteres emelése szerencsére a kapufán landolt, Siebatcheu pedig közelről nem találta el a labdát. Nem örülhettünk azonban sokáig, a 64. percben emberelőnybe került a Young Boys, mivel Laiodouni megkapta a második sárgáját és ezzel a pirosat. A 71. percben úgy tűnt, hogy eldőlhet minden, mivel Wingo a tizenhatoson belül felrúgta Ngamaleut, amiért Karasev 11-est ítélt, Siebatcheu büntetőjét azonban kiütötte bravúrral Dibusz.

Az emberhátrányban játszó zöld-fehéreknek viszont még mindenképp szükségük lett volna egy gólra a hosszabbításhoz. A 82. percben Blazic hibázott nagyot, Fassnacht elvitte a labdát, de 15 méterről szerencsére fölé bombázott. A 88. percben a csereként beállt Mak adott be veszélyesen, a kapus másodszorra megfogta a labdát.

A végén még egy svájci gól esett, a 93. percben Mambimbi kapott remek labdát Moumi Ngamaleutól, majd Dibusz mellett a bal alsóba pörgetett (2-3).

Így a svájci bajnok kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel jutott a BL főtáblájára, a Fradi az Európa Liga csoportkörében folytathatja.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff-kör, 2. mérkőzés:

Ferencváros – Young Boys 2-3 (Wingo 18., R. Mmaee 27., ill. Zesiger 4., Fassnacht 56., Mambimbi 93.)

Közvetítés itt!

Piros lap: Laidouni (FTC, 64.)

Továbbjutott a Young Boys, kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel.

Fradi: “Ez nem elég a BL-hez” – Stöger szerint nem megengedhető piros lapot kaptak