A forzapalermo.it értesülései szerint több magyar csapat is szeretné szerződtetni a Palermo támadóját, Alessandro Diamantit. A lap úgy tudja, hogy a Videoton és a Ferencváros is kinézte magának a 34 esztendős játékost, a két NB I-es klub mellett a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely, valamint a Vécsei Bálintot is a soraiban tudó svájci Lugano is lecsapna a rutinos csatárra.

A hírek szerint a Lugano 280 ezer eurós fizetési ajánlattal vezeti egyelőre a versenyt, míg a Fradi, Vidi, DAC hármas 250 ezer eurót adna szezononként a futballistának a szolgálataiért.

200 Serie A-meccs, 33 gól

Diamanti a nemzetközi topbajnokságokban komoly rutint szerzett. Kilenc olasz élvonalbeli szezon alatt 200 Serie A-mérkőzése van, játszott a Livornóban, a Bresciában, a Bolognában, a Fiorentinában, míg a tavalyi idényt – Balogh Norbert és Sallai Roland csapattársaként – a másodosztályba kiesett Palermóban töltötte. Emellett megfordult a Premier League-ben is – West Ham, Watford -, és Kínát is megjárta már.

A forzapalermo.it szerint a csatár elsősorban Olaszországban szeretné folytatni karrierjét, ám meglehet, hogy ha nem talál magának megfelelő együttest, akkor ismét belevág egy külföldi kalandba.

A 17-szeres olasz válogatott Diamantinak 200 olasz első osztályú meccsen 33 gólja és 35 gólpassza van.